10 sjove komedier på Netflix

Et godt grin kan redde mange ting, så tænk på hvor meget halvanden time fyldt med gode grin kan gøre. Netflix bugner af fremragende komedier, men lige så mange gode som der er, mindst lige så mange dårlige er der bestemt også. Derfor har vi lavet denne lille oversigt over 10 sjove komedier, som vi synes bestemt er værd at bruge din tid på, hvis du har brug for god underholdning og et par gode grin. Vi har valgt lidt af hvert, så vores ”top 10” indeholder forskellige typer af komedier som du kan finde på Netflix Danmark.

21 Jump Street
Hvis man har en vis alder, er man vokset på med tv-serien 21 Jump Street der havde Johnny Depp i hovedrollen. Filmudgaven har Channing Tatum og Jonah Hill i hovedrollerne som det umage makkerpar, der bliver sendt undercover på en high school, hvor de skal optrævle en ring af salg af ulovlige stoffer. Det er et fremragende ”remake” af den klassiske serie, der er lavet i respekt for originalen, men den er bestemt gjort up-to-date, og det er fremragende underholdning med masser af bandeord, skyderier og bizarre scener.

Læs også hvordan du kan få dansk Netflix til kun 17 kroner helt lovligt

The Campaign
Will Ferrell eller Zach Galifianakis – hvem ville du stemme på, hvis du kunne vælge mellem en af de to? Det er næsten et umuligt valg, og det er lige det som borgerne i en mindre amerikanske by står overfor, da de skal vælge deres nye kongressmedlem. En post som de to kandidater vil gøre alt for at besidde. Det betyder naturligvis også en masse komplet vanvittige valgtaler, løfter og debatter mellem de to. Galifianakis og Ferrell’s veje har flere gange mødtes, men det er færste gang de spiller overfor hinanden i to hovedroller.

Anchorman
Vi bliver lidt ved Will Ferrell og hvad der med tiden nærmest er blevet en signaturrolle som den amerikanske komiker, nemlig den som den helt eminente nyhedsvært Ron Burgundy i kultklassikeren Anchorman: The Legend of Run Burgundy, der langt om længe har fået sig en efterfølger, som kan ses i biograferne fra slutningen af januar 2014. Anchorman er i toppen på manges lister over yndlingskomedier, og det er der god grund til. Will Ferrell er fantastisk i rollen, og det samme er Steve Carell, Paul Rudd og alle andre der er med. Kan ses igen og igen og igen og….

50/50
Filmen, der er baseret på en sand historie handler om den unge mand Adam, der lever et sundt liv, men alligevel bliver ramt af kræft og vurderes til at have en 50/50 chance for at overleve. Måske ikke ligefrem det mest oplagte, at lave en komedie om, og 50/50 er da heller ikke en udpræget komedie, med en blanding mellem et drama og en komedie en såkaldt dramedy. Joseph Gordon-Lewitt og Seth Rogen spiller de to bedste venner, der skal gennem den svære tid sammen.

Brüno
Listens aboslut mest vanvittige indslag kommer fra Sacha Baron Cohen og hans helt igennem vanvittige Brüno, hvor han spiller en homoseksuel østrigsk mode tv vært, der tager til USA, efter han mere eller mindre bliver udstødt fra hjemlandet og Europa, hvor modeverdenen ikke længere vil kendes ved ham. Spørgsmålet er om USA vil kendes ved ham, og om USA er klar til Brüno. Komplet utilregnelig præcis som man kender hans andre film, men enten elsker eller hader ham, men det er svært ikke at grine, uanset hvilken lejr man er i,

Old School
Selvom der er en række forskellige film på denne liste, så er Will Ferrell med i mange af dem, og det er bestemt ikke tilfældigt. Ferrell er et komisk geni, hvilket han også beviser i Old School, hvor han spiller Frank, der sammen med vennerne Mitch (Luke Wilson) og Beanie (Vince Vaughn) starter en studenterforening, selvom de er lidt en smule ældre end de studerende. Bryster, vild druk, optagelsesritualer bliver en del af dagligdagen for de tre venner, men der er andet end bare ballade og sjov.

Bad Santa
Billy Bob Thornton beviser i Bad Santa sit unikke talent for den underspillede humor. Willie (Thornton) er en småsvindler, der sammen med sin makker lever af den ene fidus efter den anden blandt andet at være julemand og så tømme butikkerne for værdier efter lukketid, for hvem ville dog anklage en julemand for at være tyv. Hamrende politiske ukorrekte Thornton er fantastisk som den drikkende og bandende julemand, der ikke har meget tilovers for mange andre end sig selv – i hvert fald ikke til at begynde med.

Lost in Translation
Det er meget sjældent at en skuespiller får en Oscar nominering for en komedie, det var ikke desto mindre det der skete, da Bill Murray blev nomineret for sin fremragende rolle som en moden mand i Tokyo, der alt andet end passer ind og begynder at se en meget yngre dame som residerer på samme hotel. En smuk film fyldt med masser af humor, lidt kærlighed og en masse fremragende skuespil.

Hot Shots
Den absolut ældste film på listen er Hot Shots fra 1991. Spoof filmen har Charlie Sheen i hovedrollen som Topper Harley er bestemt ikke en god film, i hvert fald ikke hvis man kigger på filmen som film. Men som komedie er det en af de sjoveste film, der kom ud af halvfemserne. Fyldt med referener til de store film i perioden og er umuligt ikke at grine af fra tid til anden. Udover Charlie Sheen medvirker blandt andre Jon Cryer, som Sheen senere kom til at spille overfor i Two and a half Men.

Starsky & Hutch
Listens sidste film er endnu et remake af en gammel serie. I Starsky and Hutch filmudgaven spiller Owen Wilson og Ben Stiller to politimænd der er lutter gode intentioner, der dog ikke altid kommer til deres ret. Filmen er instrueret af The Hangover bagmanden Todd Phillips og rummer meget af samme skuffe. Helt igennem fantastiske scener, hvor det er svært at gætte hvad der er i vente, men man er ikke i tvivl om at det bliver sjovt.

Skriv en kommentar