4 måder at sikre uafbrudt streaming på

Der er næppe noget mere frustrerende end afbrudt streaming. Det kan være enormt belastende at ens yndlingsserie eller -film skal stå og loade midt i det hele, men ikke mindst i forbindelse med store sportsbegivenheder kan det jo ligefrem være katastrofalt. Mere og mere bliver sendt som streaming, og derfor er problemet mere relevant end nogensinde før – for selvom hastighederne i stor udstrækning også følger med, så er det nogle gange ude af ens kontrol.

Det er nemlig ikke altid blot ens internethastighed, der er afgørende for problemet med afbrydelser. Andre faktorer kan have en mindst lige så stor indflydelse, og derfor er der heldigvis også en række tiltag, man kan gøre for så vidt muligt at komme problemet til livs.

Sådan får du uafbrudt streaming

Hvis du i så høj grad som overhovedet muligt vil sikre, at din næste streamingoplevelse bliver en uafbrudt én af slagsen, så læs med her, hvor vi giver dig fire konkrete tips du kan benytte dig af:

  1. Brug en online VPN – Mange tænker nok på et Virtual Private Network som noget, der burde gøre forbindelsen langsommere, men det er langtfra nødvendigvis tilfældet, særligt ikke med en betalt version. Samtidig undgår man fænomenet ”throttling”, hvor ens udbyder eller administrator kan vælge at skrue ned for specifikke tjenester, f.eks. streaming.
  2. Kabel i stedet for trådløs – Trådløs forbindelse er i de fleste henseender langt det smarteste, men når det kommer til stabil og hurtig hastighed, er der bare ikke noget der slår kabel. Du kan evt. nøjes med en kabelforbindelse de enkelte gange, hvor du skal have en stabil forbindelse.
  3. Flyt din router – At flytte routeren fysisk kan have en stor indflydelse. Selvom din forbindelse ser ud til at være stabil, så kan selve afstanden faktisk gøre, at forbindelsen hele tiden åbnes og lukkes, og det vil af gode grunde skabe en ustabil forbindelse, der kan give forstyrrelser.
  4. Opradér din internetforbindelse – Sidstnævnte tip synes måske åbenlyst, og alt efter hvor du bor, er det heller ikke sikkert, at det overhovedet er en gangbar mulighed. Men kan du opgradere hastigheden, så er det altid værd at overveje – helt almindelige hjemmesider og apps kræver i dag langt mere data end for få år siden, og det samme gør sig gældende for streaming.

Fremtiden for streaming

Som nævnt stiger kravene til streaming. Dels bliver kvaliteten bedre, og i skrivende stund er 4K streaming nærmest hvermandseje, og findes eks. hos Netflix. Men antallet af enheder, der streamer samtidig, stiger også, og det er nok den væsentligste faktor i ligningen. Har man ikke traditionelt flow-TV, så kommer man i et hjem med to voksne og to børn hurtigt op på måske 3 eller sågar helt op til 8 enheder eller mere (eks. 2-3 TV, 3-4 telefoner og 2-3 computere), der streamer samtidig. Og så kræver det altså bare noget andet af forbindelsen, end hvis der kun er én eller måske to centrale enheder, som det var tilfældet for bare et årti siden.

Men fremtiden ser dog relativt lys ud. Udbredelsen af 5G vil bl.a. gøre, at vi får fremtidssikret de mobile enheder en del år ud i fremtiden, og hastighederne kommer både til at blive hurtige og stabile. Samtidig begynder det også at blive mere normalt, at man kigger på at have flere forskellige routere samt signalforstærkere i hjemmet. Særligt hvis forbindelsen skal nå gennem flere etager eller tykke vægge, kan det være et stort problem.

Alt i alt er der i hvert fald intet der tyder på, at streaming stopper lige foreløbigt!

Skriv en kommentar