Afspil lokale filer på Chromecast

Det er muligt at afspille videofiler så som, MKV, WMV, MP4 og AVI på din Chromecast og endda også med undertekster. I denne korte artikel, viser vi dig hvordan.

Oprindeligt og ud af boksen, understøtter Chromecast ikke streaming af lokalt indhold, medmindre du da har en medieserver til rådighed. Det bliver muligt igennem Videostream, et lille gratis værktøj, gratis i den forstand, at man bliver eksponeret for reklamer, medmindre man køber premium udgaven, en model vi efterhånden er vant til.

Videostream lader Chromecast om at klare jobbet
Det tager ikke mere end et par minutter at sætte Videostream og Chromecast op, så det er muligt at afspille lokale filer.

  • Start med at installere Google Chrome browseren, hvis du ikke allerede har den installeret på dit system.
  • Du skal nu installere Videostream, dem gratis Chrome-udvidelse, den finder du her.
  • Åben pluginnet og vælg nu hvilken fil du vil afspille, herefter starter afspilningen.
  • Du finder programmet under applikationer inde i selve Chrome-browseren. Lige så snart du klikker på denne, bliver du mødt med en skærm, der beder dig om at åbne en lokal fil, her navigerer du blot til denne og du kan starte med afspilningen.

Hvilke videoformater understøtter videostream?
Videostream understøtter langt de fleste filformater, her i blandt Mp3, mp4, WMV, Avi, MKV, FLV og en lang række populære undertekstformater, så som srt, ssa mv. Og det hele kører i 1080p og virker oveni købet offline.

Den betalte premium version er bedre
Selvom du kan bruge Videostream helt gratis, er programmet finansieret igennem reklamer og vil du slippe af med disse, skal du blot opgradere til Premium-udgaven. Her får du samtidig adgang til tidlige beta-funktioner, hvilket betyder at du kan være med til at teste det seneste nye af. Derudover findes der også applikationer til smartphones, der gør at du kan styre Videostream med din smartphone. Når det er sagt, vil den gratis version være tilstrækkelig for de fleste.

Skriv en kommentar