Amazon vil lave biograffilm

Amazon er begyndt at opruste gevaldigt på streaming fronten inden for det sidste års tid. Det har vi brugere kunne nyde godt af med serierne Transparent og Mozart in the Jungle, der begge kan ses på Viaplay i øjeblikket.

De har tidligere meldt ud, at de kommer til at satse endnu mere på dette i fremtiden, men det stopper altså ved det. Fremover vil Amazon nemlig også satse på biograffilm, og regner med at udsende en hver måned eller i alt 12 om året.

Hvis du hører til dem, der ikke gider gå i biografen af en eller anden grund, er der dog også andre gode nyheder i dette. Amazon har nemlig tænkt sig at filmene skal blive tilgængelige 4 til 8 uger efter biografpremieren, hvilket mildest talt er noget hurtigere end der normalt er til streamingtjenesterne.

Der bliver ikke tale om de helt store produktioner med de absolut største skuespillere og instruktører, men der er afsat et sted mellem 30 og 160 millioner kroner pr film, hvilket er ganske solidt taget i betragtning af, at det er en ny satsning. Skulle tiltaget blive en stor succes, vil der uden tvivl komme endnu flere film med endnu større budgetter.

Amazon’s tjeneste Prime Instant Video er endnu ikke tilgængelig i Danmark, men indtil videre har Viaplay sendt deres serier. Hvorvidt dette samarbejde fortsætter med filmene vides endnu ikke. Det er dog ikke utænkeligt at Amazon går med en plan om at udvide i flere lande i forbindelse med satsningen. Det er klart, at jo flere lande de er til stede i, jo flere muligheder er der for indtjening.

 

Skriv en kommentar