Apple TV

Hvis du kender lidt til Apple, så ved du uden tvivl allerede udmærket godt hvad Apple TV er, men til dig der ikke er så bevandret i den amerikanske elektronik gigant er her en lille introduktion. Apple TV er en digital medieafspiller med indbygget WiFi der gør det muligt at se Full HD videoer direkte på dit TV. Du kan naturligvis også tilslutte den til internettet med ethernet kabel. Du tilslutter den med HDMI, og hvis du har en optisk lydudgang i dit anlæg/tv, kan du køre lyden gennem dette, men ellers går lyden som bekendt med gennem HDMI.

Du kan se videoer på YouTube, Vimeo og meget andet. Du kan også se billeder, som du har liggende i din iPhoto mappe. Men det de fleste bruger den til, er at leje eller købe film via iTunes, som kan direkte via afspilleren. Med Netflix indtog på det danske marked, skete der også et gevaldigt boost i salget af Apple TV. Med den indbyggede Netflix app, kan du nemlig nemt, lækkert og billigt få adgang til tusindvis af serier, film og andet godt underholdning. Det medfølger en lille stilren fjernbetjening, som kan bruges til alle funktionerne i Apple TV. Hvis du vil have mere glæde ud af det, og skal skrive mere, kan du også bruge din iPhone eller iPad som tastatur.

Airplay
Med et tilsluttet Apple TV har du mulighed for at streame indhold fra din Apple computer (af nyere dato), iPhone eller iPad og direkte over på skærmen. Tjenester som Viaplay har eksempelvis denne funktion. Det betyder, at du kan se alt indholdet fra Viaplay på din TV-skærm, ved hjælp af Airplay funktionen. Det er desværre ikke alle tjenester der tilbyder denne funktion, eksempelvis har HBO ikke åbnet op for dette, hvilket har mødt stor kritik fra mange HBO brugere og Apple TV ejere.

Skærm dublering
Hvis du har en iPhone 4S eller iPhone 5, og en iPad der er minimum fra anden generation og et Apple TV har du mulighed for at lave skærmdublering. Som navnet antyder det, dublere den alt dit indhold fra din iPad og over på din TV-skærm. En smart funktion som du kan bruge, hvis du skal lave en præsentation. Eller eksempelvis gerne vil så HBO selvom deres tjeneste ikke tilbyder Airplay. Det er dog ikke så stabilt, og derfor ikke optimalt, da kvaliteten ikke lever op til det man forventer, når man sidder og ser sine serier eller film.

Perfekt til sine formål
Apple TV er måske ikke perfekt i alle henseender, men til Netflix og film leje på iTunes er det uden sammenligning den bedste løsning, og når man først er begyndt at bruge Apple TV, kan man slet ikke forestille sig, hvordan man nogensinde har kunne undvære det. Der findes mere eller mindre lyssky løsninger til hvordan du får dit Apple TV til at kunne afspillere flere formater, ligesom der findes flere muligheder for at få adgang til de udenlandske udgaver af Netflix m.v.

  • Det er ikke korrekt at det er muligt at se alt fra Viaplay via AppleTV, Store dele af Viaplays indhold er der ikke licens til at overfører via AppleTV, dvs at man tit kun kan overføre lyden. Skærmdublering er meget dårlig kvalitet.

    Kommer der apps til AppleTV på de øvrige udbydere – Viaplay, HBO osv. idag er det kun Netflix der er ligger i menuen på AppleTV.??

    Bliver AppleTV ikke overflødig med de nye SmartTV´s der kan købes nu, hvor alle udbydere tit ligger der på forhånd.

Skriv en kommentar