BitTorrent laver original serie

Der var en gang hvor BitTorrent udelukkende var noget der blev forbundet med ulovlige downloads af film, musik og programmer. Med tiden og i sær i den senere tid, er det dog blevet meget mere end det. Eksempelvis udgav Radiohead forsangeren Thom Yorke sit nyeste projekt via tjenesten, og lod folk bestemme om de ville give 6 dollars eller ej.  Der var mere end 4 millioner der hentede det. Hvor mange der betalte, er dog en hemmelighed.

I sommers kom det frem, at fildelingstjenesten BitTorrent ville kaste sig over filmproduktion i endnu et skridt mod at blive et mere lovlydige foretagende. Det skal starte med, at BitTorrent vil lave deres egen originale serie. Serien hedder Children of the Machine og er produceret af det mindre uafhængige selskab Rapid Eye Studios.

Forretningsmodellen er ganske enkel, pilotafsnittet var gratis, og efterfølgende skulle BitTorrent have minimum 250.000 til at betale et abonnement til en værdi af 10 dollars, hvorved serien ville blive sat i produktion. De har ikke ønsket at sige, hvor mange der rent faktisk har betalt, men serien er sat i produktionen og premieren er sat til efteråret 2015.

Serien kommer til at bestå af 8 afsnit, og brugerne af BitTorrent vil kunne hente serien gratis, hvor reklamer indgår. Man kan dog også vælge at betale omkring 5 dollars og få den uden reklamer eller de 10 dollars, hvor der følger ekstramateriale med.

Der er ingen tvivl om at grundlaget er i orden, ifølge tjenesten selv, har BitTorrent 170 millioner brugere om måneden, hvor 40 millioner bruger tjenesten hver eneste dag, så der er et mildest talt enormt potentiale og muligvis en kommende lovlig konkurrent il Netflix, HBO og de andre mastodonter i branchen.

 

Skriv en kommentar