Corona betyder hjemmearbejde

Benon, France - January 21, 2018: Woman Holding a TV remote control and play Dardevil, a Marvel film that is an original creation of Netflix industry. Netflix Inc. is an American multinational entertainment company founded on 1997

Corona virussen er over os på en måde som vi aldrig har oplevet før. Utrolig mange af de ting der sker i disse dage skriver historie og er helt uden fortilfælde. En af de ting der er sket, og som har vendt op og ned på livet for mange hundrede tusinde familier, er at arbejdet er rykket fra arbejdspladsen og hjem.

Utrolig mange arbejdspladser har efter regeringens anbefalinger sendt deres ansatte hjem og arbejde i de tilfælde det er muligt. Desuden er institutioner og skoler lukket, hvilket gør, at mange i alle tilfælde skulle være hjemme. At så mange lige pludselig arbejder hjemmefra, har haft store betydninger i samfundet.

Det har haft betydning for cateringfirmaer, der ellers har leveret mad til firmaernes frokostaftaler. Det har haft betydning for den kollektive trafik, der ikke har skulle fragte så mange mennesker fra deres hjem til deres arbejde. Af mere positive ting har det også betydet, at der er færre biler på vejene til at forurene.

Pres på hjemmekontoret

Der er nogen der er så priviligeret eller heldige om man vil, at de allerede har haft et hjemmekontor i deres hus. I rigtig mange tilfælde har det dog betydet, at stuer, ekstraværelser, hjørner i soveværelser og lignende er blevet inddraget og lavet om til hjemmekontor.

Er der tale om noget der er for et par dage, er det ikke noget problem. Nu nærmer vi os snart et måned, og det kan stadig godt trække lidt ud. Det betyder også, at det begynder at sætte sig nogle spor rundt omkring. For hvor mange af os er vant til ergonomiske kontorstole på arbejdspladsen  og hæve sænkeborde der kan tilpasses, så sidder vi pludselig 7-8 timer på en spisestol ved et helt almindeligt bord. Det kan give lidt ryg gener og lignende.

Et andet sted der kan presse er teknologien. Vores internetforbindelse er ikke altid så hurtige som på vores arbejdspladser. Det kan også være hårdt ikke at have sin store computerskærm med hjem.

Pres på streamingtjenesterne 

Et klart bevis på at der er flere hjemme i dagstimerne, en der plejer at være, kan også ses på eksempelvis Netflix. De har nemlig måtte sænke kvaliteten. Dels fordi der er mange der ser med, men også for at de ikke “stjæler” for meget båndbredde. Så din yndlingsserie ser måske ikke så pæn ud i disse dage, som den gør om et par måneder.

Skriv en kommentar