De 10 bedste actionfilm på Netflix Danmark

Der er ikke meget, der kan live en op som en rigtig god actionfilm. En af de film hvor man ikke kan undgå at sidde med åben mund og bare lade sig rive med af de hæsblæsende biljagter, nervepirrende kampscener eller noget helt tredje, der gør, at actionfilm ofte er de mest underholdende og mest medrivende. Hver uge udkommer der flere actionfilm, og det kan være svært følge med. Derfor har vi samlet en liste over 10 af de bedste, der er at finde på Netflix lige nu. Listen kunne udvides til en top 20, 30, 40 eller 50, men for overblikkets skyld, har vi valgt at nøjes med en top 10 (ikke i rangorden).

The Dark Knight Rises
Christopher Nolan genoplivede i den grad Batman, da han lavede Batman Begins, og især da han lavede The Dark Knight. Den sidste film i hans trilogi The Dark Knight Rises er en af de bedste action verden har set, og Christian Bale som Batman og Tom Hardy som Bane, den kyniske skurk gør filmen til et mesterværk, hvor alt går på i en højere enhed. Advarsel: Se den ikke, uden at have set de andre.

 

Guide: Sådan får du Netflix til kun 17 kr – helt lovligt

 

Shooter
Mark Wahlberg er nået langt siden han i 80’erne sprang ud som Calvin Klein model og tvivlsom rapper. I Shooter spiller han elite soldater og snigskytten Bob Lee Swagger, der bliver beskyldt for et attentat mod præsidenten. Han må bruge alt sin træning for at overleve og for at bevise sin uskyld, action når det er allerbedst, med en masse fantastiske actionscener og en glimrende Wahlberg, der er perfekt i denne type roller.

Taken
Da Taken havde premiere for et par år siden, blev den en af de mest overraskende blockbustere det år. Den indspillede flere hunderede millioner af dollars verden over, og der er masser af lovprisende ord til Liam Neeson der i den grad fik et comeback med filmen. Bryan Mills (Neeson) datter tager til Paris med en veninde, hvor hun bliver kidnappet. Det er dog den største fejl kidnappere nogensinde kommer til at begå, da Mills der tidligere CIA agent kommer efter dem efter alle kunstens regler.

Limitless

Limitless filmen handler om den nærmest magiske pille der kan få mennesker til at bruge markant mere af deres hjerne og derved blive ekstrakt kloge og derved også overgå alle andre der ikke tager den magiske pille. Der findes faktisk en pille idag som sammenlignes lidt med pillen fra filmen Limitless. Denne pille hedder Modafinil og er kendt som et study drug rundt omkring i verden. Limitless tegner et billede af en fremtid med en pille som kan åbne op for hele vores sinds kraft og er en voldsomt god film.

The Expendables + The Expendables 2
En gang imellem når man ser actionfilm, har man brug for bare at slå hjernen fuldstændig fra og lade sig underholde af dårlige replikker, store våben og machomen. Når den slags trang rammer en, er det svært at pege på nogen der er mere kompetente til gøre dette end Sylvester Stallone, Jason Statham, Bruce Willis, Jet Li, Dolph Lundgren, Arnold Schwarenegger, Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris m.fl. De kan allesammen findes i de to Expendables film, hvis cast ikke findes meget mere imponerende.

The Rock
Listens ældste film kommer i form af The Rock, der har Sean Connery og Nicolas Cage i hovedrollerne. Filmen er instrueret af Transformers bagmanden Michael Bay og er et sandt overflødighedshorn af action fra alle skuffer. Der er folk der bliver kastet ud fra bygninger, biljagter gennem San Francisco, kemiske våben, soldater og midt i det hele er der Sean Connery, der skal bryde ind i Alcatraz for at redde millioner af liv, selvom han har siddet en livstid i fængsel. Urealistisk og komplet underholdende – perfekt Michael Bay.

Terminator (Alle sammen)
For 30 år siden instruerede og skrev James Cameron filmen The Terminator, og valgte Arnold Schwarzenegger til at spille dræbermaskinen fra fremtiden, der kommer tilbage i tiden for at dræbe Sarah Connor inden hun føder John Connor, der vokser op og bliver en del af modstandsbevægelsen. I effekter er Terminator måske blevet overhalet sidenhen, men det er svært at finde en actionklassiker på samme niveau. Det er adgang til denne slags klassikere der gør Netflix uundværligt.

Kill Bill 1+2
Der blev måske rynket lidt på næsen blandt mange, da de første gang hørte om Quentin Tarantino’s projekt Kill Bill, der skulle blive til to film, og en kvinde uden navn der vil have hævn efter hun er blevet forsøgt myrdet. Da filmen ramte biograferne, var der dog ikke nogen der rynkede på næsen – de klappede i hænderne. Tarantinos perfekte øje for afmålt action blandet med bizarre mængder af blog og en solid portion humor og et fremragende manuskript gjorde hurtigt filmen og efterfølgende også to’eren til store hits, der er elsket af mange. Begge film er heldigvis at finde på Netflix.

Matrix trilogien
Kan man lave en liste over de bedste actionfilm uden at nævne The Matrix? Nej – ikke medmindre man putter filmen i en anden kategori. The Matrix ændrede genren og på mange måder hele måden at lave kampscener. Alene for dette fortjener filmene (især den første) en plads på listen over de bedste actionfilm. Den første film i trilogien er stadig en af de bedste action overhovedet selvom den efterhånden har 15 år på bagen. At efterfølgerne ikke kunne leve op til den kvalitet er så en anden sag. Tilbage står kun et spørgsmål – What is the Matrix? Du finder hele trilogien på Netflix.

The Raid
Der er nok ikke nogen tvivl om, at det ikke er alle der har hørt om den asiatiske film Serbuan Maut. Lidt flere har nok hørt om den under navnet The Raid, og hvis du ikke har hørt om den, så kan du se frem til et actionbrag stort set uden lige. The Raid handler om noget så enkelt som et S.W.A.T team der skal storme en bygning fyldt med de værste forbrydere. Det er et voldsorgie og en blodig film stort set uden lige. Samtidig er det et actionbrag fyldt med nogle af det mest måbende kampscener der er set på film – og det er ikke underligt, at der er et amerikansk remake på vej af filmen.

Transformers
En film baseret på et stykke legetøj, det lød i sin tid som en virkelig dum ide. Da Michael Bay havde vist os sin version af Transformers, var der dog ikke så mange det tvivlede på, at det var en fantastisk ide. Transformers er en solid actionfilm, der især skal nydes på grund af de spektakulære effekter, der er storladne, voldsomme og meget Michael Bay’ske. Når man har set den første kan man ikke lade være med at se den anden. Og når man har set den anden, kan man ikke lade være med at ønske, at man ikke havde gjort den. For den første er uden sammenligning også den bedste og en pragtfuld tour de force inden for sci-fi action.

Skriv en kommentar