De 5 største klassikere på Netflix Danmark

Der findes tusinder og atter tusinder af film, der er værd at se. Der findes dog også en lang række af film der skal eller i hvert fald bør ses. De udødelige klassikere, som altid omtales i film, eller bliver betegnet som de helt store værker i filmhistorien. Der er nok ikke mange, der har set dem alle, og de er da heller ikke alle sammen med Netflix. Vi har lavet en lille top 5 over nogle af de helt store klassikere på Netflix, film du bør have set, eller måske burde se igen. En top 5 er ikke meget, når det kommer til klassikere, men det er et sted at starte.

The Godfather (trilogien).
Der findes ikke mange film i historien, der har den samme plads som Francis Ford Coppolas mesterlige Godfather trilogi, hvor de to første står som nogle af de bedste film i historien. Marlon Brando, James Caan, Al Pacino, Robert de Niro, Diana Keaton, Robert Duvall er blot et lille udsnit af de klasseskuespillere, der medvirke i sagaen om Corleone familien. Trilogien har vundet ikke færre end 9 Oscars og har været nomineret til mere end dobbelt så mange. En filmtrilogi enhver filmfan med bare en lille smule respekt for sig selv, skal have set i hvert faldt et par gange.

Læs også: Sådan kan du få Netflix til kun 17 kr. helt lovligt 

Full Metal Jacket
I 1987 skrev og instruerede Stanley Kubrick Vietnam krigsfilmen Full Metal Jacket, der siden er blevet en af de mest ikoniske film ikke bare for Kubrick, men for film i hele perioden og for film omkring Vietnamkrigen, der ikke er bange for at være af en yderst kritisk holdning. Der er nok også mange, der især vil huske filmen for Joker og Gomer Pyle og naturligvis for Sgt. Hartman’s legendariske tale/møgfald. Kubrick var ikke bare en filmskaber, han var en mester, og dette er en af hans største bedrifter.

Den Gode, den Onde og den Grusomme
Clint Eastwood spiller en af de bærende hovedroller i Sergio Leone’s udødelige mesterværk af en western på godt tre timer. Den har eminente scener med drømmende kameraføring, og står den dato i dag som en af de bedste western, der nogensinde er lavet. Clint Eastwood er perfekt i rollen som den sammenbidte Blondie. Ennio Morricone lavede musikken til filmen, der med tiden er blevet næsten så ikonisk som filmen selv. Selvom du ikke har set filmen, vil du med det samme kunne genkende Morricones musik.

Saving Private Ryan
Steven Spielbergs helt igennem gennemførte mestervært Saving Private Ryan er den yngste film på listen over klassikere, men på mange måder er det måske også den største. Filmen blev nomineret til 11 og tog 5 med hjem af slagsen. Tom Hanks spiller Captain Miller, der bliver sendt ud på en mærkværdig mission under anden verdenskrig. Nemlig at finde Private Ryan, hvis brødre har mistet livet i kamp, og derfor skal sendes hjem til sin familie. Udover Hanks medvirker blandt andre Vin Diesel, Giovanni Ribisi og Matt Damon i rollen som Private Ryan.

The Shawshank Redemption/ En Verden Udenfor
Frank Darabonts højt elskede fængselsdrama bliver af mange betegnet som den bedste film i historien, og den ligger da også også kæmper med The Godfather på IMDB om førstepladsen på Top 250. Tim Robbins spiller Andy Dufresne der kommer i fængsel, hvor han bestemt ikke hører hjemme. Alligevel lykkes det for ham at tilpasse sig omgivelser. I fængslet møder ham blandt andet Ellis (Morgen Freeman), der har siddet indespærret det meste af en livstid og gang på gang får afvist sine prøveløsladelse. Filmen er en elsket klassiker der på alle måder er en helt igennem fantastisk film, som bør ses med få års mellemrum.

Skriv en kommentar