De bedst serier i 2015 – måske

2014 var et pragtfuldt år på seriefronten, Homeland havde en fantastisk fjerde sæson, House of Cards og Orange is the New Black levede i anden sæson i fuld grad op til deres første. Det var også året, hvor nye serier som Transparent og Looking havde premiere. Der var dog især to serier der skilte sig ud og det var Fargo og True Detectice, hvor sidstnævnte i undertegnedes optik var årets helt store oplevelse.

2014 er slut og vi skriver nu 2015, det betyder også, at det er tid til at kigge fremad, og se lidt nærmere på, hvad 2015 har at byde på. Der kommer naturligvis et væld af nye serie i løbet af året, dette er ikke en komplet oversigt over alt hvad der kommer. Dette er min personlige liste over de serier, jeg glæder mig mest til at se i løbet af de næste 12 måneder.

Du er sandsynligvis ikke helt enig, og du er meget velkommen til at komme med din kommentar om, hvad du glæder dig mest til at se, og hvorfor de også burde være på min liste. Listen er lavet ud fra min komplet subjektive holdning og kan derfor heller ikke diskuteres, da smag jo nu engang ikke nødvendigvis er noget man deler. Listen er ikke lavet i nogen bestemt rangorden, men som de er faldet mig ind.

True Detective sæson 2

Som nævnt var True Detective en af mine yndlingsserier i 2015, og en af de få serier jeg har set to gange. Derfor glæder jeg mig også uhyre meget til anden sæson rammer HBO i løbet af året. Matthew McConughey og Woody Harrelson blev begge snydt ved Golden Globe uddelingen, da begge havde fortjent prisen for deres præstationer. Ingen af dem vender tilbage i anden sæson, da hele castet er blevet skiftet ud, og desuden hedder instruktøren ikke længere  Cary Fukunaga, men er skiftet ud med flere. Jeg har dog tiltro til at seriens skaber Nic Pizzolatto har styr på tingene, og får lavet endnu en fremragende sæson med blandt andre Vince Vaugn, Colin Farrell og Rachel McAdams.

Mad Men sæson 7

Siden 2007 er vi mange der har fulgt med i Don Draper & co’s elegante reklamer i 50’erne, 60’erne og 70’ernes New York. Siden er uhyggelig godt skrevet og spillet og så er den ikke mindst en fantastisk tidsskildring. Jonn Hamm er eminent i rollen som Dick Whitman/Don Draper. I år har sidste del af den syvende sæson premiere, og med den sidste del er det også slut. Første afsnit har sæson 7 del to har premiere til april, og jeg kan dårligt vente, selvom jeg samtidig gruer den dag, hvor det er slut, og hvor der ikke er mere Draper, Sterling, Cooper osv at se frem til.

Homeland sæson 5

Homeland har siden premieren i 2011 høstet alverdens priser, og har vundet for bedste dramaserier, ligesom Claire Danes gang på gang er blevet premieret for hendes rolle. I min optik er serien blevet bedre og bedre for hver sæson, og derfor glæder jeg mig også meget til den femte sæson får premiere senere på året. Hvis den ligesom tendensen har været, bliver bedre end den sidste sæson vil der været noget stort i vente. Der er endnu ikke fastsat en dato, men den forventes at ramme i løbet af efteråret, hvor de tidligere sæsoner har haft premiere.

The Strain sæson 1(og 2)

The Strain er uden tvivl det mest usikre kort i denne blanding. Egentlig er serien fra 2014, men den rammer først Viaplay i 2015, og derfor sniger den sig med på listen. Modtagelsen har ikke været fænomenal, men mine forventning er alligevel høje. Bøgerne der danner forlæg for serien er skrevet af Guillermo del Toro og Chuck Hogan, og Del Toro har også instrueret det første afsnit. Der er nok nogen, der allerede har set den, og kan sige mig i mod, men jeg forventer en vampyrserie, der er mere dyster og mindre pussenusset end Vampire Diaries, True Blood og lignende forsøg på at skabe en god serie om de udøde. Det er samtidig også den serie, jeg er mest bange for kommer til at skuffe.

Better Call Saul

Det er efterhånden tæt på halvandet år siden at Breaking Bad (en af mine personlige alltime favoritter) sluttede, men det betyder ikke, at det er helt slut med det univers. Senere på året har spin-off serien Better Call Saul nemlig premiere. Bob Odenkirk vender tilbage til den lettere shady advokat, der gør mere eller mindre hvad som helst for penge. Serien foregår i samme by osv, men mange år tidligere, så der er ingen Walter White og Jessie Pinkman, men der er masser af Saul og så er der også gensyn med Jonathan Banks, der spillede der den fantastiske rolle som Mike Ehrmantraut. Det bliver uhyre spændende at se, hvad Vince Gilligan har fået ud af karaktererne.

12 Monkeys

For 20 år siden havde Terry Gilliam’s Twelve Monkeys med Bruce Willis og Brad Pitt premiere. Filmen foregik i fremtiden og handlede om en tidsrejsende, der prøver at ændre historiens gangs. Filmen var et løst remake af den franske La Jatée (År Nul) fra 1962. Nu får historien nyt liv, om ganske få dage er der nemlig premiere på 12 Monkeys på SyFy Channel. Ligesom Twelve Monkeys var et løst remake af År Nul, er serien også løst baseret på Terry Gilliams film. Aaron Stanford (Nikita) og Kirk Acevedo (Oz, Fringe) er blandt de medvirkende. Filmen var blev en kultklassiker, og serien har et kæmpe potentiale, om det bliver forløst skal blive spændende.

Westworld

En anden serie der er baseret på en film er Westworld, der er baseret på filmen af samme navn fra 1973. Filmen hed på dansk Vestens Vilde Robotter, og ligesom serien foregår den i en forlystelsespark, der er styret af robotter, og hvor noget naturligvis går galt. Her er det ikke så spændende hvem der er foran kameraet, men hvem der står bag den. Serien er nemlig skabt af Jess Whedon der for nylig har haft kæmpe succes med The Avengers, og så Jonathan Nolan der er intet mindre er formidabel, når han rammer dagen. Serien kommer på HBO i løbet af året.

House of Cards sæson 3

En af de bedste serier der findes i øjeblikket, hvilket den har bevist over to sæsoner indtil videre er House of Cards, der er en af de største satsninger på Netflix. Kevin Spacey spiller helt forrygende hovedrollen som Francis Underwood, der kæmper sig på gennem det politiske USA og med klar kurs helt mod den mest magtfulde position i hele verden. I de første to sæsoner har Francis Underwood gennemgået en udvikling, hvor han er blevet mere og mere kynisk, og mon ikke det fortsætter i den tredje sæson, der får premiere i slutningen af februar.

Narcos

Narcos er uden tvivl en af de nye serier, jeg glæder mig mest til. Serien kommer på Netflix og er endnu en original satsning. Narcos handler om den legendariske colombianske narko konge Pablo Escobar. Wagner Moura (Tropa de Elite) spiller hovedrollen som Pablo. Det der virkelig går serien spændende for mig, er at José Padilha både har produceret og instrueret. Padilha er manden bag de eminente Tropa de Elite/Elite Squad film, og hvis det lykkes at få lidt af den magi fra filmene med over i serien, bliver det fantastisk. Min frygt er, at der kommer mere Robocop og mindre Tropa de Elite ind i serien.

“Cobalt”

Der er nok mange, der er uenige, men jeg synes i den grad at The Walking Dead er gået lidt i stampe og ikke tilfører voldsomt meget nyt efterhånden. Derfor er det meget spændende med” Cobalt”, der er på vej (det er en arbejdstitel indtil videre). Ovenpå AMC’s store succes med netop The Walking Dead har de nemlig valgt at lave en spin-off serie, der foregår i samme univers men et andet sted. Altså samme overordnet tema men andre skuespillere. Jeg tror på, at det bliver et frisk pust og en måde at starte forfra, så det bliver nok ikke nyskabende, men mon ikke det bliver underholdende.

 

Boblerne

Der er mange andre serier på vej, blandt dem finder man Game of Thrones, The Walking Dead og Orange is the New Black, og ja det bliver spændende at se hvad der sker, men de kommer ikke helt i top og er ikke nogen jeg kommer til at ligge søvnløs over.

Skriv en kommentar