De mest populære serier i verden (på Facebook)

Det kan være meget svært at sige, hvad der er de mest populære serier i verden. Der findes utrolig mange faktorer der spiller. Det er umuligt at vide, hvor mange der følger med i de forskellige serier, da der ikke findes nogle komplette tal for det.

Man kan finde nogle tal for hvor mange seere en serie har i USA, og for nogle af de europæiske markeder, men der findes ikke nogle samlede tal. Det tætteste er måske nok Netflix og HBO, der har tal på, hvor mange gange de forskellige serier bliver streamet – tal de dog ikke vil ud med.

Så er der jo også de mange ulovligheder der foregår, hvor serier bliver downloadet ulovligt, eller bliver streamet på mere eller mindre lyssky tjenester som Popcorn og andre.

Nej, det er nok ikke muligt at finde ud af hvilke serier der bliver set allermest, men der er også andre muligheder for at at gøre status over de mest populære serier i verden lige nu – og det er ved at kigge på de sociale medier, der også spiller en ekstrem vigtig rolle i mange af seriernes markedsføring.

Når det kommer til populariteten på Facebook er der mildest talt ikke nogen konkurrence i toppen, hvor en serie sidder komplet sikkert på tronen, og kan kalde sig største på Facebook. The Simpsons har nemlig intet mindre end lige godt 75 millioner likes, hvilket er milevidt foran samtlige konkurrerende serier.

Det kommer nok ikke som den helt store overraskelse for særlig mange, at The Simpsons stadig er uhyre populære, selvom serien kører på 26. sæson og har været i luften siden 1989. Lidt mere overraskende er nok andenpladsen, her finder man nemlig ingen ringere end Rowan Atkinson i form af Mr. Bean, der har lidt over 63 millioner likes. Mr. Bean stoppede i 1995, men kærligheden er langt fra forsvundet.

Generelt er det komedier og tegnefilmsserier der er blandt de mest populære, udover Simspons er The Family Guy (57 millioner), South Park (52 millioner), Dr. House (44 millioner) dem der fylder top fem over de mest populære. Alle serier, der har kørt eller kører på de mere traditionelle netværk.

HBO står bag mange af de mest elskede og kritikerroste serier, men denne popularitet kan altså ikke måle sig med TV-stationerne. Eksempelvis har Game of Thrones “kun” lidt over 13 millioner likes, selvom det er en af de mest omtalte serier i øjeblikket. Boardwalk Empire der vinder priser gang på gang kan præstere lige godt 1,9 millioner likes, mens en af tiden absolut bedste serier House of Cards mønstrer sølle 1,3 millioner dollars.

The Walking Dead er en af de serier, der har det rigtig godt på Facebook, hvor mere end 32 millioner har smidt et like efter siden, plus at de har omkring 3 millioner følgere på Twitter. Sons of Anarchy der netop nu nærmer sig sin afslutning har lidt over 8 millioner fans, og ligger dermed i den pæne ende.

Det helt store spørgsmål er, hvorfor har de mest omtalte og hypede serier ikke bedre fat i Facebook brugerne. Og i alle tilfælde siger det noget om, at selvom Streaming bliver større dag for dag, så kan traditionelt TV stadig noget, hvor de streamingbaserede tjenester har svært ved at følge med.

Hvilke serier følger du på de sociale medier?

 

 

Skriv en kommentar