Decanted nu tilgængelig på Netflix – Følg vinbønderne i den nye verden (Napa Valley)

Interesserer man sig bare en lille smule for vin, er amerikansk vin nok ikke et ubekendt begreb og kender man til det, kender man også til Napa Valley, den amerikanske vinhovedstad. Den meget populære dokumentarfilm omkring netop dette område og dets vinmagere, Decanted, er nu tilgængeligt på den danske version af Netflix.


I dokumentaren følger man udviklingen af et spritnyt vineri, Italics Winegrowers – set igennem øjnene på erfarne amerikanske vinbønder fra Napa Valley – hvor hele programmet også foregår.

Dokumentaren handler om vinproduktion, men det reelle budskab, er at vise hvilken type person det kræver at drive et vineri, for selvom der er mange penge i branchen, er det på ingen måder en dans på roser. Vinmarkedet er et marked, med enorm konkurrence, særligt hvis du er producent i Napa Valley, hvor der findes tusindevis af vinerier.

I Danmark er det kun muligt at finde udvalgte vine fra Napa Valley, på trods af der generelt set importeres en stor mængde amerikansk vin og sådan er det også i store dele af resten af verden. Derfor er der også en stor kamp, i mellem de mange producenter fra Napa – det handler ikke bare om at producere god vin men også skille sig ud, og blive lagt mærke til.

Er du til dokumentarfilm eller er du vininteresseret, er Decanted ikke til at komme uden om, en bundreel dokumentar, om det at søge lykken inden for vinens verden.

Se traileren for Decanted her:

Skriv en kommentar