Derfor skal du overveje lønsikring

Artikler i sponsor-artikler sektionen er baseret på betalt samarbejde. Links i disse artikler skal derfor anses som værende reklame og sponseret indhold.

Den sidste måned har vist hvor skrøbelig den danske og hele verdens økonomi kan være, når noget helt uventet som covid-19 pludselig rammer os. Alene i Danmark er der allerede mange tusinde mindre virksomheder, der er enten allerede er bukket under eller er på vej til det. Der er også mange tusinde danskere, der pludselig har måtte finde sig i en helt nyt situation som arbejdsløse.

Mange virksomheder har fået fjernet deres indtjeningsgrundlag og kan fra den ene dag til den anden være gået fra en stor omsætning til mere eller mindre ingen omsætning. For mens nogen er ramt ved at de sælger færre varer, så er der også nogen der måtte se hele deres omsætning forsvinde ud i den blå luft. Dette har naturligvis også betydet, at der har været fyringer.

Hjælpepakker hjælper – men ikke alle

De stort anlagte hjælpepakker har været en kæmpe hjælp for virksomhederne i Danmark, men det er langt fra alle de gavner lige meget. Virksomheder med højtlønnede har eksempelvis stået i en stor pine. For hvis de har hjemsendt deres medarbejdere med løn, har de kun kunne få dækket i første omgang 24.000, hvilket blev sat op til 30.000. Dette er en stor hjælp, men sender man ansatte hjem med lønninger på det dobbelte, er der stadig 30.000 der skal betales.

For ansatte med høje lønninger har dette for nogen betydet, at hjælpepakkerne ikke har været tilstrækkelige, og at de derfor er blevet opsagt. Kommer man fra en stilling med en høj løn, vil det ofte være meget svært at få det til at løbe rundt med dagpengesatsen. Her er det lønsikring kommer ind i billedet.

Lønsikring som du kan læse mere om her, er en forsikring man kan tegne sammen med sin a-kasse eller uden om, for den sags skyld. Den helt store forskel på lønsikring og a kasse er, at lønsikring er baseret på ens nuværende løn. Så tjener man 60.000 kroner, man kan forsikre sig for op mod 90% af dette beløb.

Det er dog her værd at bide mærke i, at lønsikring ikke træder i kraft ved hjemsendelse, men kun hvis man står til rådighed og altså er blevet afskediget.

Hvis du ikke allerede har lønsikring, så hjælper det dig ikke på nuværende tidspunkt, da det er krav om at man har betalt i et år. Er du en af dem der ikke er ramt af krisen, kan det stadig være en god ide at tegne en lønsikring, da det er svært at sige hvor økonomien er om et år.

Skriv en kommentar