Dune HD Max

Hvis du er en af dem, der bare ikke kan få nok og som altid skal have det bedste af det bedste, er Dune HD Max formegentligt det perfekte valg. Dune HD Max har alle gængse mediaafspiller funktioner, men udover dette, har den også fuld Blu-ray-disk understøttelse, noget ingen anden medieafspiller vi har set på har kunnet formå.

Ikke bare en standard medieafspiller
Som det også kan ses på prisskiltet, som nærmer sig de godt og vel 3.000 kr. er Dune HD Max langt fra en ordinær medieafspiller.

Selve kabinettet oser af kvalitet og kabinettet føles da også helstøbt, noget man ikke kan sige om medieafspillere i den billigere klasse, så som Apple TV og WD TV Live HD. På bagsiden af denne lækre medieafspiller, finder man et virvar af digitale ind- og udgange, som bør dække de fleste Hi-fi entusiasters allervådeste fantasier.

På forsiden af boksen finder man også en SD-kort indgang, så vel som en USB-port, som dog som udgangspunkt er skjult væk. Den findes dog nemt og her kan man eksempelvis indsætte en ekstern harddisk eller et digitalkamera.

Mulighed for indbygget harddisk
Dune HD Max har indbygget muligheden for at indsætte en intern harddisk, så du ikke behøves at tilslutte en separat NAS-server, for at have adgang til downloadet medieindhold. Det retfærdiggører samtidig den relativt høje pris, som jo som sagt også byder på indbygget Blu-ray drev.

Indbygget Blu-ray og Sourround Sound
Der mangler som sagt ingenting, når man investerer i en Dune HD Max, indbygget finder du en Blu-ray afspiller, hvilket betyder du ikke behøves af have mere end en afspiller i stuen. Derudover understøtter Dune HD Max alle HD lydformater, så du kan nyde dine favoritfilm med den helt rigtige lyd.

Understøtter alle medieformater
Ingen overraskelse her, Dune HD Max understøtter ligesom alle andre nyere medieafspillere vi har testet, stort set alle medieformater. Her i blandt mkv, divx, xvid, mov, iso-filer og meget meget mere.

God indbygget SMB-funktion
Den indbyggede SMB-funktion gør det muligt at tilknytte NAS-drev, men samtidig også at få direkte adgang til afspilleren, igennem en hvilken som helst computer. Det virkede perfekt ud af boksen, hvilket var en stor positiv overraskelse. Det er ikke altid lige nemt, at få medieafspillerne til at spille sammen med SMB, men med Dune HD Max var der altså ingen problemer.

Dårlige og langsomme menuer
Det største minus ved denne ellers fænomenale medieafspiller er menuerne, de er både langsomme og klodsede og man forstår ærligt talt ikke at fabrikanten ikke har gjort mere ud af den del, for det er i bund og grund den, der skaber meget af oplevelsen. Når det er sagt, fungerer alt andet så godt, at det er til at se igennem fingre med.

Konklusion
Alt i alt kan vi kun sige gode ting om denne medieafspiller. Dog vil vi ikke anbefale at du investerer i den, hvis du allerede er i besiddelse af en Blu-ray afspiller og en NAS, hvis du er det, får du simpelthen for meget af det samme. Er du ny med medieafspillere og har du ingen af ovenstående eller andre medieafspillere er den et virkeligt godt køb.

Skriv en kommentar