Få passiv indkomst med udbytteaktier – 3 gode tips

Få passiv indkomst med udbytteaktier - 3 gode tips Få passiv indkomst med udbytteaktier - 3 gode tips

Udbytteaktier er blevet en del af mange investorers aktiestrategi, hvor man kan få en passiv indkomst som enten kan blive geninvesteret eller brugt i hverdagen. Derfor er det en stor fordel at vælge rigtig, når du skal købe dine udbytteaktier.

Udbytteaktier har eksisteret i mange år, og har for mange investorer været en fast del af deres portefølje, da det giver dem en del af overskuddet i de virksomheder som de har investeret i, og derved en tryghed i at de selv kan bestemme om de ønsker at geninvestere i aktien igen eller brug pengene fra udbyttet til andre investeringer. Det er ikke uden grund at virksomheder giver udbytte til deres aktionærer, da de udmærket godt ved at det kommer en bestemt type investorer til at købe deres aktier.

Læs derfor vores 3 tips til at vælge aktier med udbytte.

Vælg udbytteaktier der har givet udbytte i mange år

Når man skal vælge udbytteaktier, så er der ingen tvivl om at det er en kæmpe fordel at vælge nogle af de større virksomheder, som har udbetalt udbytte i mange år, for det giver en ide om at de formentligt har en mere stabil virksomhed end nogle af de helt nye virksomheder som først lige er begyndt at give udbytte til sine aktionærer. Så du kan med fordel vælge nogle af de virksomheder med længst historik, for at sikre at du ikke vælger en ”døgnflue” som kun har givet et højt udbytte i et enkelt år.

Spred dine udbytteaktier

Når du har valgt at du vil købe udbytteaktier, så skal du derefter vælge hvordan din strategi skal blive på den lange bane. Her kan du med fordel vælge at sprede dine udbytteaktier, så du sikre at uanset om en enkelt aktie går op eller ned, så har du en anden aktie der kan stabilisere din portefølje og derved sikre at du på den lange bane får en stærkere aktiestrategi.

Køb kun udbytteaktier som du kender virksomheden bag

Når du skal købe udbytteaktier, så skal du udelukkende vælge en aktie der giver udbytte, som du kender virksomheden bag. Så undersøg grundigt hvilken virksomhed du køber dine aktier i, for derefter at hold øje med den i noget tid, inden du vælger at købe den. På den måde kan du sikre at du vælger en aktie som du rent faktisk ved noget om, og ikke udelukkende lytter til andres anbefalinger.

Skriv en kommentar