Filmstriben

Filmstriben er de danske bibliotekers officielle streamingtjeneste. Filmstriben handler ikke så meget om spændende nye dramaserier, et hav af mennesker verden over sidder klar ved midnat for at se det nyeste afsnit af, modsat mange af de andre streamingtjenester der konkurrerer om markedsandele i dag.

Hvad har Filmstriben?

Filmstriben indeholder flere spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm hvor der både er noget for børn, unge og voksne. Men filmene bliver ikke bare sat på Filmstriben, fordi man tror, det er noget, der vil, kunne trække mange visninger. I henhold til biblioteksloven bliver alt content på Filmstriben vurderet af et ekspertpanel ansat hos Dansk Bibliotekscenter til at vurdere film ud fra krav om kvalitet, alsidighed og aktualitet.

Mange danske film

Modsat de mange internationale tjenester der ikke har ret mange danske film, er Filmstriben dit sted at gå, hvis du skal se en masse danske film. Filmstriben har ingen store internationale film, men fokuserer derimod kun på danske film. Derfor er det, det helt oplagte sted hvis du sidder og leder efter gode danske kvalitetsfilm at se.

 

Se hele film biblioteket her
 

Hvem er målgruppen til Filmstriben?

Filmstriben prøver at ramme og omfavne meget bredt. Du kan finde film til alle aldersgruppe på Filmstriben og derfor er målgruppen nærmere alle der ønsker en oplysende filmoplevelse hvor filmen skaber stof til eftertanke og efterlader dig klogere.

Konkurrent til Netflix?

Filmstriben beskriver sig selv som et supplement til de kommercielle filmstjenester som Netflix, HBO og Amazon Prime. Derfor er det aldrig stedet, hvor du kan finde alle film eller de mest populære film lige nu. Men at de ønsker, at det bliver stedet, hvor du finder de bedste film, og film som ikke lige kan findes andre steder. Dermed bliver det aldrig de helt store Blockbusters, de vil konkurrere om rettighederne til at vise på deres hjemmeside.

Hvad koster Filmstriben?

Filmstriben koster ikke noget, da der er de Danske Biblioteker der ejer tjenesten. Der eneste det kræver er derimod et login, du kan få, hvis du har et gyldigt lånerkort fra dit lokalebibliotek. Så kan du logge ind og se filmene på Filmstriben fra din computer. Har du ikke et lånerkort, kan du, hvis du er på Wi-Fi på dit lokale bibliotek også tilgå streamingtjenestens film, mens du befinder dig på biblioteket.

Forslag modtages

Sidder du inde med et forslag til film, du ønsker at finde på Filmstriben i fremtiden, modtager de gerne forslag. Du skal blot kontakte dem på deres hjemmeside.

Skriv en kommentar