Find det helt rigtige fjernsyn til streaming

Male hand holding TV remote control. Smart TV.

De mange nye fladskærme, der konstant udvikler sig, har en del tekniske detaljer, der er værd at holde øje med, hvis man ønsker sig et nyt fjernsyn. Og fordi der er så mange muligheder, kan det nemt gå hen og blive en kompliceret sag på grund af de mange tekniske betingelser.

Dengang og i dag

Før i tiden så man det, som tv-guiden havde at tilbyde. Man var så at sige begrænset af de muligheder, som tv-kanalerne tilbød. I dag er det anderledes. I dag kan man streame alt, hvad hjertet begærer, hvis man har et smart-tv. Der findes rigtig mange smarte fjernsyn på markedet, så derfor er en gennemgang af de forskellige muligheder en god forudsætning for at træffe det rette valg. Derudover er det vigtigt at spørge sig selv, hvad der betyder noget for en, når man ser fjernsyn. Følg med i miniguiden her og besøg digitalafbetaling.dk for at blive klædt bedst muligt på til et indkøb – evt. et køb på afbetaling.

Størrelsen

Med de mange muligheder, som streaming tilbyder i dag, kan man sagtens føle, at man på daglig basis går i biografen. Nye film lægges op på Netflix og HBO, men for at oplevelsen fuldendes, skal man også have et tv af en vis størrelse. I dag kan man sagtens finde fjernsyn, der er større end 80 tommer, så hvis stuen kan følge med i kvadratmeter, og pengepungen tillader det, så øger størrelsen virkelig oplevelsen for streaming.

Billedkvalitet

4K-opløsning (3840 x 2160) er efterhånden blevet standard for god billedkvalitet. 8K har også gjort sit indtog, men ligger fortsat i den dyre ende af skalaen. Samtidig er den moderne videostandard HDR også blevet så udbredt, at det snart er umuligt at finde et tv uden.

Panelteknologi

OLED eller LCD? Disse to dominerer voldsomt på tv-markedet. Som med så meget andet hænger det sammen med størrelse og pris. OLED giver en oplevelse af realisme og indlevelse gennem kontrastrig billedkvalitet. Men prisen er også derefter, og så snart man ryger op i tommer, der overgår 65, stiger prisen kraftigt. For kendere vil LCD måske beskrives som gammeldags. Men priserne er mere fordelagtige pr. tomme, og billedkvaliteten forbedres hele tiden, hvilket gør at LCD sagtens kan konkurrere med OLED.

Brugervenlighed

Før i tiden skulle mange eksterne enheder kobles til fjernsynet for at kunne udnytte tv’ets muligheder. De nyeste modeller har efterhånden fået så gode smart-funktioner, at dette ikke længere er nødvendigt. Tjenesterne er simpelthen indbyggede. Brugervenligheden ligger i menusystemet. Er det nemt at finde rundt? Starter fjernsynet lynhurtigt på kommando, og skifter det gnidningsfrit mellem direkte tv og streaming? Det lyder måske banalt, men en god tv-oplevelse ligger i høj grad i, at tv’et har lettilgængelige kommandoer og muligheder.

Skriv en kommentar