Find ud af alt hvad du skal vide om AirPlay 2

Apple udgav tilbage i 2018 sin opdatering til deres tjeneste Airplay, så det nu hedder Airplay 2. Men hvad er så nyt i tjenesten, og hvad kan den nu bruges til?

Hvad er Airplay og Airplay 2?
Airplay er Apples eget system, og kan sende videoer, musik eller billeder trådløst via Wi-Fi til andre Apple enheder. Der er også kommet tilføjelser som videostreaming og skærmspejling til tjeneste i årenes løb. Airplay kan bruges i alle Apples enheder som Apple TV, HomePod, Mac, iPad og selvfølgelig iPhone. Men der er også en række 3. parts applikationer, hvor i du kan bruge Airplay. Det er hovedsagligt lydproducenter som Bang & Olufsen og Sonos samt andre.

Med Airplay 2 kommer der små ændringer og tilføjelser til systemet. Mest prominent er muligheden for at høre musik på flere forskellige højtalere i dit hjem på samme tid. Det kaldes også for Multirum. Derudover er muligheden for, at flere forskellige personer kan biddrage til den nuværende playliste med at tilføje sange gennem et køsystem.

Hvilke enheder og tjenester kan jeg så bruge Airplay 2 på?
Fordelen ved Airplay 2 erm at det er en funktion, der ligger direkte i systemet på din Apple enhed. Derfor behøves de forskellige applikationer ikke gøre noget, for at Airplay fungerer hos dem. Derfor vil du, kunne benytte Airplay til ting som Netflix, Spotify, HBO eller Apple Music helt uden problemer.

Alle dine Apple enheder der kan opdateres til iOS11.4 kan få Airplay 2. Din iPhone, iPad og Mac vil kun fungere, med at kunne sende et signal fra enheden og til en højtaler eller anden enhed. Din HomePad vil kun fungere, med at kunne modtage et signal fra f.eks. en af de ovenstående enheder. Dit AppleTV kan fungere både som modtager og afsender. Derfor kan du både sende et signal fra f.eks. din iPhone til dit AppleTV. Men du kan også sende noget fra dit AppleTV til din HomePod.

Skriv en kommentar