Gode råd til at spare på strømmen

Corona krisen og den nedlukning, der har være af Danmark, har betydet at der der rigtig mange af os, der bruger rigtig meget tid hjemme. Flere hundrede tusinde danskere arbejder hjemmefra, eller er sendt hjem, hvilket betyder at vi bruger meget mere tid i vores hjem, end vi normalt ville gøre.

Det betyder også, at vi forbruger meget mere, end vi normalt ville gøre. Hjemmearbejdsplader, hvor man pludselig har en eller flere computere (måske inkl en skærm) tændt 8-10 timer i døgnet. De bruger vores kaffemaskiner mere, vi har lyset tændt mere end vi plejer og mon ikke også fjernsynet og diverse tablets og andre streaming apparater, kører på højblus.

Vi kan altså ende med at få lidt af et chok, når der næste gang kommer en elregning, og vi kan se hvordan vi i løbet af de sidste par måneder har haft et forbrug, der med stor sandsynlighed er meget langt udover det sædvanlige. Det kan også være en god måde at få øjnene op for, at det kan være at det var et sted man skulle forsøge at spare lidt i fremtiden, og der er faktisk ret mange måder, at man kan spare på strømmen her.

Tjek dine apparater 

En af de ting der kan være lidt dyre her og nu, men som uden tvivl er pengene værd på den lidt længere bane, er at få skiftet eventuelle ældre strømslugere. Hvis man har mange ældre pærer, lamper og lignende kan det være en god ide at skifte dette ud med LED produkter, der bruger en brøkdel. Det kan være alt fra LED armaturer  til helt almindelige pærer og spots.

Ældre hårde hvidevarer, er nogle at de helt store syndere, når det kommer til el-forbrug. Så hvis du har nogle af meget ældre dato, bør du overveje, om det er nu de skal skiftes. Gå efter modeller med A++, så sparer du både på strømmen og du hjælper miljøet.

Tjek dine vaner

Et andet sted der kan være meget at hente, er på dine dagligdagsvaner. Slukker du lyset når du forlader et rum, står alle dine elektroniske produkter på standby hele tiden. Bruger du ovnen og dine kogeblus hensigtsmæssigt. Der kan altid være lidt mere og spare. Hver gang du sparer på strømmen er det både økonomien og miljøet, der får gavn af det.

Skriv en kommentar