Hvorfor er Stranger Things-serien blevet så populær?

Hvis du ikke allerede har hørt om Netflix-serien Stranger Things, så er du højst sandsynligt en af de eneste i verden. Den amerikanske sci-fi- og eventyrserie har gået sin sejrsgang over de danske skærme siden serien blev lanceret i 2016. Det er 6 år og 4 sæsoner siden nu, og man skulle egentlig tro, at folk efterhånden var blevet mættet. Men det er langt fra tilfældet. Serien har sågar trukket endnu flere seere til sig, for nu er det også teenagere, som er hoppet med på Stranger Things-universet. Men hvorfor er serien overhovedet blevet så populær, og hvad er det især, der er lykkedes så godt, som andre serier ikke rigtigt formår at skabe? Det ser vi på i denne artikel.

 

Gennemført stilistisk og med et touch af retro-melankoli

 

Hvis der er noget, Stranger Things er, så er det gennemført. Den er gennemtænkt rent stilistisk ned til mindste detalje, og det er det, der gør serien helt speciel. For plottet foregår i USA i 1980erne, og det har krævet en hel del granskning i tidsbilledet fra dengang for at kunne skabe den perfekte ramme. Men det lykkedes så også til perfektion. Filmen rammer perfekt ned i 80ernes ånd, og det går lige ind hos især den generation af Netflix-brugere, som var unge dengang. Der er noget kitsch, men også ekstremt velkendt over børnene, som enhver voksen af i dag kan spejle sig i. De ældre generationer kan genkende sig selv i serien, og det er et vigtigt og meget populært aspekt.

 

Goonierne og ET revisited

 

Udover at serien rammer tidsbilledet i 80erne til perfektion, så rammer den også en helt særlig nerve i filmhistorien. Der er nemlig klare referencer til to af 80ernes helt store hits blandt de unge dengang: The Goonies og ET. Hele setuppet med en flok uskyldige unge fra forstæderne, som bliver hvirvlet ind i et spændende og eventyrligt drama, giver genklang til de to kultfilm fra 80erne. Stranger Things har på perfekt vis formået at genskabe det eventyrlige drama fra de to film, og høster derfor helt naturligt samme enorme popularitet på det. Man har således ramt en helt universel underholdning, præcist som ET gjorde det i 1982 og The Goonies gjorde det i 1985. Stranger Things har været så ekstremt populær, at man overvejer en spin-off serie af selve serien.

 

Dragende plot med sympatiske karakterer

 

Man kan ikke andet end elske hele rollebesætningen på Stranger Things, for der er tale om en perfekt casting. Lige fra Winona Ryder i rollen som moderen Joyce Byers til den næsten bamseagtigt lune politibetjent Jim Hopper spillet perfekt af David Harbour. Og så har vi slet ikke rundet børnene endnu, som jo faktisk bærer størstedelen af serien. Her har det nye skuespillertalent Millie Bobby Brown bjergtaget alt og alle med sit blide udtryk, men ufatteligt stærke præstation, som den helt særlige pige, der pludseligt dukker op i en ganske almindelig amerikansk forstadsby. Derudover er plottet ekstremt gennemtænkt og flettes omhyggeligt udover serien uden at forcere for meget. Det er dét, der gør serien ekstra god. At tempoet ikke altid skal være hæsblæsende, men at man godt tør dvæle ved pauser og det stilistiske.

 

Tag fjerde sæson med på sommerferie

 

Fjerde sæson har ramt Danmark og for dem, der endnu har den til gode, kommer sommerferien måske som en kærkommen håndsrækning til serie-binging. Er du i udlandet og benytter dig af offentlige Wi-Fi netværk til at streame serier og læse nyheder, så kunne det være en god idé at benytte en VPN gratis og beskytte sig online. Der gemmer sig næppe en Demogorgon på netværket, men der kan skjule sig andre ubehagelige overraskelser som for eksempel cyberkriminelle, som kan hacke sig vej til din enhed og stjæle dine oplysninger. Det vil man helst undgå, når man nyder sin Stranger Things på ferien.

Skriv en kommentar