Kravet til dit bredbånd bliver større og større

Artikler på Stream-TV kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter og betalte.

Det kommer nok ikke bag på nogen, at internettet styrer flere og flere ting i vores hjem. Det er naturligvis især streaming, der kræver en hel del. For ikke så voldsomt mange år tilbage, blev internettet primært brugt til at man surfede på internettet og så lidt youtube osv. I dag er kravet mange gange større. Det er slet ikke ualmindeligt, i en familie, at der er langt over en håndfuld tjenester der kræver båndbredde samtidig.

Hele familien forbruger

De fleste familier kender til, at mor og far sidder og ser noget på Netflix. Imens hører de store børnene måske spotify og ser HBO, mens den lille trykker forvildet rundt på YouTube. Samtidig sidder alle lige og tjekker deres Facebook, Instagram og snapper lidt til venner og bekendte. Det bliver hurtigt til 10 tjenester der kræver internet samtidig. Oveni det så bliver kvaliteten på streaming bedre og bedre. Netflix tilbyder 4K, som kræver langt mere båndbredde end tidligere. En tommelfingerregel fra Netflix siger, at ultra HD kræver 25Mbit, forestil dig så at der er 2-3 der ser det samtidig og at der derudover er mange andre ting i gang.

Det gode er naturligvis, at bredbånds priser også er blevet langt billigere. 100Mbit der i langt de fleste tilfælde er rigeligt, og kan fås til under 300 kroner om måneden.

Fremtidens krav bliver endnu større

Selvom kravene allerede nu er store, og vi er mere online end nogensinde før, så er der ingen tvivl om, at kravet til internet i fremtiden kun vil blive større og større. Flow TV er allerede gevaldigt på retur, og streaming vil blive ved med at overtage markedet indtil Flow TV mere eller mindre er væk.

Dertil kommer at der kommer flere og flere stemmestyrede systemer ind i de danske hjem. Amazons Alexa, Google Home, Apple’s Siri og lignende er alt sammen ting, der kun fungerer online.

Hurtigt internet er en folkeret

Internet betyder alt i 2019, og derfor er det heller ikke ikke bare noget der er nice to have, det er need to have. Derfor er der også meget politik bag. Regeringen presser derfor også teleselskaberne til at sikre, at mere eller mindre alle har adgang til internet, der er minimum 50 og gerne 100 mbit. I 2013 kom der en plan fra regeringen om at alle husstande, skal have adgang til 100 mbit internet i 2020.

 

Skriv en kommentar