NUTV

NUTV er SBS video-on-demand tjeneste og er dermed bygget op omkring indhold, som Kanal 4, 5, 6eren og The Voice TV udbyder. SBS TV selv er et moderne tv-netværk, der er en del af tyske ProSiebenSat. 1 AG Media, med andre ord er SBS TV del af Europas næststørste TV-virksomhed og det siger ikke så lidt. ProSiebenSat dækker nemlig ikke mindre end 78 millioner husstande, i 12 forskellige lande dog alle beliggende i Europa, alt i alt har de over 200 millioner faste seere.

Premier League kampe
Som en af de få danske streamingtjenester, får du adgang til de meget populære Premier League fodboldkampe, når du er abonnement hos NUTV, det betyder også at NUTV i forvejen har et godt tag i markedet, ene og alene af denne årsag. Der er nemlig mange husstande i Danmark, som ikke er dækket ind af kabelpakker og dermed ikke kan se Premier League kampene og det et netop dette segment, der har taget NUTV til sig med det samme.

Teknologi
Afspilningen på NUTV klares igennem Microsoft Smooth Streaming, med en Silverlight afspiller. Dette giver knivskarpe billeder, akkurat som vi kender det fra for eksempel Netflix. En af de store fordele ved Smooth Streaming teknologien, er at den er enhedsuafhængig eller teknologi neutral om man vil. Derfor virker afspilningen på præcis samme måde, ligegyldigt enhed og det gør det også muligt at se NUTV på alle typer enheder, så som tablets, smartphones, computere mv.

En anden fordel, ved netop Smooth Streaming teknologien, er at den tilapsser sig den båndbredde der er til rådighed og NUTV kan således køre på helt små bredbåndslinjer, faktisk kan du streame NUTV helt uden problemer, helt ned til 230 KB/s. Silverlight kontrollerer helt selv båndbredden hvert andet sekund og justerer således billedet, starter du en download sesion op, vil Silverlight tilpasse streamingen så det ikke begynder at hakke.

Masser af reality TV
Er du allerede bekendt med SBS TVs fjernsynskanaler, er du klar over den store mængde Reality TV som florerer. NUTV er ingen undtagelse og du kan således nyde alle dine reality shows, når som helst og hvor som helst.

Et lille udvalg af reality programmerne på NUTV
• De unge mødre
• Singleliv
• Bryllupsfeber
• Erik og Anni Goes to Hollywood
• Hypnosens magt
• Mig og min mor
• Shop Amok
• Big Brother
• 4 Stjerners middag
• 4 Stjerners rejse
• Dating in the Dark
• Supersælgerne
• Biker Jens

Og mange, mange flere.

Priser for NUTV
Som med alle de andre gode streamingtjenester, kræver det betaling at få adgang til indholdet og NUTV er ingen undtagelse. Du kan købe dig adgang til NUTV i et døgn for 29 kr. dog skal man være opmærksom på, at mange af de store fodboldkampe mv. ikke kan streames, for dette beløb. Det kan de dog til gengæld hvis du har et fast abonnement hos NUTV og det koster 99 kr. per måned.

Navigation / Brugerflade
NUTVs platform er meget overskueligt, øverst har man navigationsbjælken, hvor du kan vælge forsiden eller at hoppe direkte ind på nogle af de fremhævede programmer. Knappen ’Programmer’ tager dig til en oversigt, hvor du kan danne dig et overblik over det totalte udvalg på NUTV, her kan du ydermere sortere på kanal, hvis dette ønskes.

Ved afspilning af indholdet, halter NUTV dog en smule, blandt andet er der ikke mulighed for at bruge keyboardet som genvejstaster, du kan hverken spole frem eller tilbage. I stedet må du minimere vinduet og bruge musen, til at hoppe til det ønskede sted i din udsendelse.

Konklusion
Alt i alt er NUTV et ganske spændende alternativ, især hvis man ikke i forvejen har adgang til SBSs kanaler, har man allerede adgang, ville vi her på redaktionen nok vælge at bruge en af de andre streamingtjenester i stedet, der er mange der har et langt større og mere spændende udvalg. Dog er NUTV godt med, når det gælder danske produktioner.

Skriv en kommentar