Play:5 fra Sonos

Sonos er et amerikansk brand, som har specialiseret sig i at lave trådløse alt-i-et musikanlæg og det gør de med stil. Alle Sonos højtalere er stilrene og passer perfekt ind i de fleste hjem. Især Apple-entusiaster har taget Sonos til sig med stor interesse, da designet passer godt ind i Apples-univers. Selvom Play:5 ikke er en decideret hifi-højtaler og ikke kan hamle op med dyre hifi-anlæg, er lyden alligevel rent ud sagt fantastisk og kun de hårdeste lyd-entusiaster vil syntes at højtaleren kommer til kort.

Sonos Play:5 er Sonos største højtaler-enhed, en Play:5 er med andre ord en enkeltstående højtaler og musikindlæg i et, du har dog rig mulighed for at benytte to højtalere på en gang om kombinere disse i et stereo-par, men Play:5 kan godt stå alene og kan erhverves for lige omkring 3000 kr. Det betyder samtidig at man kommer op i en omkring 6000 kr., hvis man skal køre fuldt ud stereo med Sonos Play:5.

Play:5 kommer i to forskellige farver, begge er med finish, den ene er sort og den anden er hvid, hvilket igen går godt hånd-i-hånd med Apple-universet, som kører samme farverækker. Designet på Play:5 er virkeligt lækkert og jeg er sikker på at Apple-selv havde gået efter et design noget lig dette hvis de selv havde lavet trådløse højtalere. Apple har faktisk haft trådløse højtalere tidligere, men de udgik af produktion og kan ikke længere købes.

Plug and play
Sonos er ren plug n play og Play:5 er ingen undtagelse, hvis du allerede har et Sonos-setup er det blot at trykke på to knapper på Play:5 og den hopper på Sonos-netværket. Hvis du ikke allerede har et Sonos-setup er det blot at tilkoble sin Play:5 til Sonos Bridge eller direkte i ens router, for herefter at konfigurere og lad mig med det samme sige at konfigurere er et stort ord at bruge om opsætningen, for det er så legende let at selv en 5 årig ville kunne sætte det til.

Selve højtaleren styrer du igennem din iOS- eller din Android-enhed igennem det gratis program Sonos, som findes på de gængse Appstores, du kan dog også vælge at installere en desktop-klient på en Windows eller OSX-maskine. Der er på nuværende tidspunkt ikke mulighed for at bruge programmet på andre platforme end de hertil nævnte.

Lyden
Undertegnede har aldrig hørt trådløse streaming højtalere spille så godt før, der er ingen tvivl om at Sonos har fat i den lange ende med deres Play:5 enhed. Og det er der ikke så meget at sige til, for Play:5 er spækket med hardware, indbygget finder man fem højtalerenheder og fem digitale forstærkere, spædet op med en 3,5 tommers subwoofer, alt sammen i en enkelt højtaler! Dette forklarer også, hvorfor lyden bliver så fantastisk når man tilknytte en ekstra Play:5 og lader højtalerene køre i fuld stereo, som ellers kun emuleres på en enkelt enhed.

Flyt den rundt eller lad den stå
Som med alle andre Sonos-enheder kan du flytte rundt med din Play:5 enhed som du ønsker, den kan også fastmonteres på en væg, ved hjælp af Sonos eget panel eller et ophæng fra en tredjepart. Der er dog mange, der ønsker at højtaleren forbliver mobil og derfor blot finder nogle faste positioner de stiller den, for herefter let at kunne tage højtaleren med udenfor, på badeværelset eller hvor man ellers nu måtte ønske sig noget godt og stabil lyd.

Sonos Play:5 er en audio-streammaskine
Play:5 er som de andre Sonos-enheder baseret på streaming og dette integreres rigtig godt i Play:5, så vel som andre Sonos-enheder. Play:5 kommer med ca. 1000 foruddefinerede Internet-radiokanaler, her af mange DAB og derudover er der også rig mulighed for at benytte Spotify, hvilket dog skal være i Premium udgave, Google Play, YouPlay og mange mange flere.

Undertegnede har på nuværende tidspunkt både Spotify, YouMusic og Google Play aktiveret, men man behøves ikke mere end en enkelt tjeneste, da mange af de store musiktjenester stort set har det samme musikudvalg.

Musiktjenester på Play:5
Musiktjenester på Play:5

Du har dog naturligvis også mulighed for at streame musik fra en NAS-server, hvis du har en sådan eller streame direkte fra din iPhones iTunes bibliotek eller din Android-musiksamling. Ønsker du at vide mere, kan du læse mere om Play:5 her.

Skriv en kommentar