Plex MediaPlay på Chromecast – Sådan gør du

Er du indehaver af en Google Chromecast, Googles streaming-dongle, er det muligt at installere det strengt populære medieafspiller program Plex. Plex er et af verdens mest populære programmer til streaming set top bokse og bliver brugt i vid udstrækning på mange, mange forskellige enheder, og her i blandt er nu også at finde Chromecast.Med Plex Mediaserver kan du streame indhold fra din computer og over på din Chromecast, som herefter kaster indholdet op på din fjernsynsskærm. Det kræver dermed at du har en Plex server kørende, dette kan du blot gøre fra en helt almindlig PC eller endnu bedre, hvis du er i besiddelse af det, på en NAS-server, blandt andet Synology har native-understøttelse for Plex Media Server, XMBC mv.

Hvis du har sikret dig, at du har en server kørende, der kan sende filer til medieplayersoftwaren, er vi parat til at gå i gang med at installere Plex på din Chromecast.

  1. Sørg for at din Plex server software er helt up-2-date. Hvis du kører med Plex serveren på en almindelig computer, skal du blot højreklikke på ikonet i din taskbar og vælge ’Tjek for opdateringer’ eller ’Check for updates’, hvis du kører med et engelsk system.
  2. Næste skridt er nu at sikre, at du har den seneste version af Plex på din tablet eller på din smartphone, derudover skal du også sørge for at installere den officielle Chromecast extension på din smartphone eller tablet.
  3. Efter du har installeret din Plex applikationen på din mobile enhed, åbner du nu applikationen. Tænd dit fjernsyn på den AV-kanal, din Chromecast figurerer. Vælg det indhold du ønsker at se fra din Plex mediaserver og kast det nu op dit fjernsyn igennem den installerede Chromecast-extension.
  4. Du er nu godt i gang med Plex Media Server på din Chromecast.

Skriv en kommentar