Popcorn Hour A-400

Der er langt imellem kendskabsgraden på de forskellige medieafspillere på markedet, generelt set, er stort set alle bekendte med Apples Apple TV, men udover denne medieafspiller, hører man sjældent om andre af slagsen i Danmark. Men dette betyder ikke, at der ikke er andre fornuftige medieafspillere tilgængelige. Vi har taget et kig på en af de lidt dyrere af slagsen, men også en af de medieafspillere der har mest at byde på, nemlig Popcorn Hour A-400 som er en kombination af en standard streaming mediaafspiller og en NAS.

Design
Popcorn Hour A-400 minder til forveksling om så mange andre medieafspillere på markedet, rent designmæssigt. Producenten bag, Syabas, har virkeligt formået at gøre denne udgave langt mindre og kompakt end tidligere modeller af Popcorn Hour afspilleren.

En af de helt store og fundamentale ændringer i forhold til dens forgængere er at A-400 kommer helt uden blæsere, du slipper dermed for at høre på den ellers genererende blæserstøj, som er kendetegnet ved stort set alle NAS-afspillere.

Understøtter stort set alle formater
Ud af boksen, det vil sige uden at der skal laves nogen modifikationer, så som jailbreak, kan Popcorn Hour A-400 afspille stort set alle film- og lydformater. Den kan både afvikle Blu-ray, DVD iso-filer så vel som 3D materiale og naturligvis alle de gængse divx og xvid formater. Derudover understøtter boksen naturligvis også alle almindelige underteksterformater, så som srt, sub, ssa og sub/idx.

Videoformatunderstøttelse:
MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V), MPEG1/2 PS (M2P, MPG, DAT, VOB), MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS), AVI, ASF, WMV, Matroska (MKV), MOV (H.264), MP4, 3DMKV, 3D BD ISO, XVID SD/HD, MPEG-1, MPEG-2, MP@HL, MPEG-4.2 ASP@L5, 720p, 1-point GMC, MPEG-4.10 (H.264): BP@L3, MP@L4.0, HP@L4.0, HP@L4.1, WMV9: MP@HL, SMPTE 421M (VC-1): MP@HL, AP@L3

Autoscraping af covers
Hvis du allerede er i besiddelse af en medieafspiller, kender du helt sikkert til manglende covers på dine medier. Det giver et langt bedre og nemmere overblik, at få fremvist covers, i stedet for at skulle læse filnavnene på ens mediefiler. Med Popcorn Hour A-400 er det nærmest en leg, for afspilleren sørger selv for at søge efter relevante covers til dine mediefiler på Internettet, helt uden du skal røre en finger. Denne funktion er smart og tidsbesparende, hvis man går op i, hvordan ens indhold præsenteres.

Fuld Apple-understøttelse
Folkene bag Popcorn Hour A-400 har tænkt sig godt om, for de har sørget for at få fuld understøttelse for alle Apples produkter. Blandt andet kan du bruge din iPad som en forlænger/fjernbetjening til boksen. Du kan desuden streame al dit indhold igennem både iPad og iPhone, over på dit TV, igennem Popcorn Hour A-400.

Hardware
Popcorn Hour A-400 kommer med en indbygget 800 MHZ dual-core CPU, med 512 kb L2 cache. Derudover har den 512 mb indbygget DDR2 DRAM og 256 NAND Flash. Denne setup, er alt andet rigeligt til at afspille selv de mest krævende formater og det mærker man tydeligt, når man afspiller Blu-ray 3D film direkte over den lille boks.

Udover de fine hastighedsspecifikationer, kommer A-400 også med en lang række tilslutningsmuligheder, så som SD og USB. Du har dermed mulighed for at tilknytte stort set alle former for kameraer, videokameraer og eksterne harddsike.

Intern plads – Indbygget NAS-server
I modsætning til mange andre medieafspillere, kommer Popcorn Hour A-400 med muligheden for at indsætte en intern harddisk i afspilleren. Dermed behøves man ikke at have en NAS-server stående tilgængelig, da Popcorn Hour a-400 er en NAS i sig selv, du kan blot overføre dine filer direkte til din boks. En intern harddisk koster ikke meget nu til dags. Du sparer altså indkøbet af en separat NAS-server, dog afspejles dette også i prisen, som er en anelse højere end på så mange andre medieafspillere. Prisen ligger på lidt over 2000 danske kr. hvor man kan få et Apple TV for under 900 kr.

Oversigt over forhandlere – her kan du købe Popcorn Hour A-400
Køb Popcorn Hour A-400 Network Media Jukebox hos Amazon.co.uk

  • Det er ikke kun rettigheder som gør sig gældende, men også at man ikke har undertektster til serier Netflix mener at man skal have danske undertekster for at gøre sig gældende på det danske marked.Fx har de den originale TV serie Mission Impossible 150 afsnit, men ikke tekster. Skal de tekstes? Det tager nemt en uge at tekste ET afsnit, muligvis længere når det er til flere sprog. Den er 30 år gammel, er der mange som vil se den? Sådan er der mange mange serier og film, og lidt tid, og de bliver nødt til at prioritere. Hen af vejen kan de se hvad de *betalende* kunder er mest til i Danmark er det mest til scifi? Mest til romantik? etc. Og så prioritere på den måde. Over de næste par år.

Skriv en kommentar