Skærmtid eksploderer under Corona

Male hand holding TV remote control. Smart TV.

Mange familier har måtte se deres dagligdag blive vendt godt og grundigt på hovedet på grund af corona virussen der lige nu hærger det meste af verden. Lande der lukker ned, ansatte der skal arbejde hjemmefra, og ikke værre folk der mister deres arbejde. Der er også mange børn, der ikke kan komme i skole eller daginstitution, da disse er lukket.

Alt dette er noget der betyder, at der er rigtig mange danskere, der tilbringer meget mere tid hjemme end de plejer. Det betyder også, at der generelt er langt mere skærmtid og tid til at se film, serier og anden underholdning. Mange familier har regler om hvor meget man deres børn må bruge en iPad hver dage, men der er nok også mange, hvor disse regler er sat ud af spillet. Nogen af dem der i hvert fald ikke har færre kunder for tiden er Netflix, Viaplay, HBO og de andre streamingtjenester. Netflix er sågar blevet bedt om at skrue ned for kvaliteten for ikke at overbelaste internettet.

Hvis man skal have en dagligdag til at hænge sammen, hvor der eksempelvis skal arbejdes hjemmefra, kan det ganske enkelt være en nødvendighed. Heldigvis findes der også mange muligheder for god underholdning, hvor de samtidig kan lære noget. Det bliver eksempelvis sendt live fra Randers Regnskov, hvor man kan lære om dyr. Der er blevet sendt live fra Kattegatcentret, hvor man har kunne lære mere om hajer, og der er mange lignende tiltag.

Kom udenfor

Selvom det er dejlig med hyggetid indenfor, så er de fleste nok også enige om, at det kan være uhyre presset, og at det det kun bliver mere og mere krævende at aktivere sine børn, jo længere tid der går.

Det er derfor mere vigtigt end nogensinde, at man sørger for at komme udenfor og få brændt noget krudt af. Dette begynder dog også at blive sværere, da flere og flere legepladser nu også begynder at lukke for at mindste risikoen for smitte.

Her kan det være en god ide at investere i noget udendørslegetøj, som man ikke er så afhængig af legepladser og lignende. Det kan være alt fra små fodboldmål til haven til trampoliner og lignende.

Jo mere energi børnene får brugt, jo bedre chance er der for at de er mere rolige, når de kommer inden igen, og jo bedre mulighed har du for at få lidt fra hånden.

Skriv en kommentar