Stor forskel på kviklån

Hører du til blandt dem, der en gang imellem kan have lidt svært ved at få pengene til at række hele måneden? Når det nærmer sig den sidste uge af måneden og kontoen er tom, er der derfor mange der tyer til at kviklån, der er blevet voldsomt udbredte blandt især unge mennesker. Hvis du hører til blandt dem, der gør dette, er det en rigtig god ide at holde godt øje med, hvor det er man låner dem. Der kan nemlig være nærmest uhyggelig forskel på, hvor høje renterne er.

Som du kan se i denne kviklån oversigt så er renterne alt mellem 19% og intet mindre end 762%. Hvor meget du ender med at betale tilbage for at låne et par tusinde kroner, kan derfor varierer med rigtig mange penge. Det man skal huske med kviklån er, at de typisk er beregnet til at skulle betales tilbage hurtigt, ligesom de kan optages hurtigt. Venter man mange måneder med at betale tilbage, begynder det at blive dyrt. Er der derimod tale om nogle penge, man har brug for i få dage eller en uges tid, er det typisk mere til at leve med. Hvis man vil låne penge hurtigt, er det med andre ord også en god ide at betale dem tilbage hurtigt også.

Renteloft på vej

Regeringen har af samme grund også fremsat et lovforslag, der vil betyde at der kommer et renteloft på 25%. Dette skal sikrer, at der ikke er nogen der ender i et økonomisk kaos ved at have lånt ganske få tusinde kroner, hvilket godt kan ske på nuværende tidspunkt, hvis man ikke holder et vågent øje med det.

Indtil videre er det dog blot et lovforslag, men da der er bred enighed om det, er det nok et spørgsmål om tid, inden det bliver en realitet

Skriv en kommentar