Streamingtjenesternes popularitet i Danmark

Streamingtjenesternes popularitet i Danmark

Elsker du også at se film og tv-serier? For bare få år tilbage var film og Tv-serier noget, man måtte vente på, blev sendt i fjernsynet. I dag er både film og Tv-serier derimod noget, der udbydes på en masse forskellige streamingtjenester, så man har mulighed for at se sin yndlingsfilm eller Tv-serie, hvor som helst og når som helst. De fleste husker sikkert stadigvæk dengang, hvor Tv-serierne havde sine faste ugedage, og hvor det at følge med i en serie krævede en hel del tålmodighed, når man uge efter uge måtte vente på, at endnu et afsnit blev vist i fjernsynet. Sådan er det langt fra i dag.

Danskere og streamingtjenester

Streamingtjenesterne er efterhånden blev så integrereret en del af vores hverdag, at det måske er de færreste, der kan mindes en tid, hvor der ikke fandtes streamingtjenester. Hvor man tidligere snakkede om store og små TV-pakker, og om det kunne betale sig at investere i den største TV-pakke, hvis man alligevel kun så nogle udvalgte kanaler, så falder snakken i dag oftere på streamingtjenester end TV-pakker, når udvalget af underholdning i fjernsynet bliver diskuteret.

Streamingtjenesterne popularitet tog for alvor fat i 2018, hvor antallet af streamingtjenester i Danmark var oppe på 28 forskellige tjenester. Streamingtjenesterne er på mange måder gået hen og blevet et produkt, som stort set alle danske mediebrugere vil have, selv dem der i starten var skeptiske overfor denne nye digitale teknologi. I dag er det de færreste danske mediebrugere, der ikke kan se fordelene ved at have adgang til et utal af film og Tv-serier. I en artikel på MediaWatch fra 2020 står der, at danske mediebrugere i gennemsnit bruger 2,3 streamingtjenester til at se film og tv.

2018 blev beskrevet som en guldalder for streamingtjenesterne, og man tør sige, at succesen har varet ved. Selvom vi umuligt kan følge med lande som USA, hvor der findes mere end 200 forskellige streamingtjenester, så har danskerne taget godt i mod de nu mere end 28 streamingtjenester, vi har herhjemme. Faktisk så godt at der har været snak om, om streamingtjenesterne i sidste ende vil udkonkurrere de gamle medier.

Valg af streamingtjenester

Selvom vi ikke har i nærheden af 200 forskellige streamingtjenester, så kan det være svært nok at vælge, hvilke streamingtjenester man skal abonnere på blandt de 28 muligheder. Herhjemme er vi så heldige, at vi ovenikøbet har nogle gratis streamingtjenester såsom DR’s streamingtilbud, der ovenikøbet er topscorer blandt de danske mediebrugere.

De forskellige streamingtilbud har hver især et forskelligt udbud af film og Tv-serier, hvorfor det for nogle kan være svært at nøjes med at abonnere på en enkelt streamingtjeneste.

Selvom streamingtjenester er blevet populære, så er det stadigvæk noget, der koster penge, og som der skal findes penge til i det månedlige budget. Selvom tjenesterne ikke koster en formue, så er det for mange stadigvæk en ekstra udgift.

Hvis du i fremtiden gerne vil have et større råderum i din økonomi, så kan du overveje, om investeringsmarkedet måske kunne være noget for dig. Her kan du blandt andet blive klogere på daytrading, og hvordan det faktisk er muligt at leve af gevinster heraf.

Skriv en kommentar