Tag til Hollywood og se hvor de bedste film er filmet

Tag til Hollywood og se hvor de bedste film er filmet

Elsker du film og elsker du at rejse? Måske du skal kombinere disse to ting og tage ud på dit livs eventyr? Der er mange muligheder for at komme helt tæt på filmverdenen, men én ting er sikker og det er, at du ikke kommer tættere på det hele end hvis du står i selveste Hollywood i USA.

Kom bag om de bedste film med et smut til filmverdenens hovedkvarter

Hvis du sidder og er helt opslugt af de mange gode film der findes på diverse streamingtjenester, så er det ret sikkert også sådan at du har en smule interesse i at kende til hvordan de forskellige film er blevet til. Har du selv været på et film set i Danmark, så er det ikke ens betydende med at tingene er foregået på samme måde i en klassisk Hollywoodfilm, for her gøres der ikke noget halvt.

Kan du se meningen i at drage afsted til USA på din næste ferie, så er der dog lige nogle ting du skal huske at være opmærksom på i forhold til de praktiske ting der skal på plads, før du overhovedet kan rejse. Det handler bl.a. om at du skal være sikker på at dit pas er gyldigt, at du har rejseforsikring, at du har husket din ESTA ansøgning og lidt mere til.

Har du tidligere været i USA, så kender du sikkert til hele proceduren, men hvis du ikke har eller bare har brug for at få frisket det hele lidt op, så kan du få nogle gode fif med på vejen her.

Frisk reglerne op i forhold til at rejse til USA

Som dansk statsborger, er der heldigvis ikke et krav om at du skal søge om et visum for at rejse til USA, da Danmark er et af de lande der for USA går an som at være et visumfrit land. Det betyder at du kan slippe for en masse bøvl med at skulle forbi den amerikanske ambassade og lignende, når du ønsker at rejse over Atlanten.

Desværre er det ikke bare at hoppe på det næste fly til USA, på trods af at du som dansk statsborger er visumfri. Der er nemlig stadig et krav om at du skal ansøge om en rejsetilladelse, men det er heldigvis ikke så besværligt som det kan lyde for nogle personer.

Når du skal søge om en rejsetilladelse til USA, skal du søge om det der kaldes for et ESTA. Det er en elektronisk udgave af en rejsetilladelse der vil ende med at være registreret på dit eget pas. Det vil sige at du ikke behøver at rende rundt og passe på flere dokumenter end hvad du i forvejen skal passe på som f.eks. flybilletter og papir på diverse reservationer.

Den elektroniske verden er med til at gøre det hele hurtigere og lettere for os

I og med at rejsetilladelsen er elektronisk, betyder det også at du kan ansøge om dit ESTA elektronisk. Du kan anvende din computer, tablet eller smartphone til ansøgningen og det kræver altså ingen printer, da det som skrevet ender med at være registreret på dit pas. Det vil sige at når du i lufthavnen er klar til at boarde dit fly og personalet ved gaten scanner dit pas, så vil de kunne se at du har dit ESTA og du vil kunne boarde dit fly som planlagt.

Den elektroniske del gør også at behandlingstiden er hurtig og du kan derfor forvente at have din rejsetilladelse indenfor et par døgn. Selve rejsetilladelsen giver dig tilladelse til at opholde dig i USA i op til 90 dage ad gangen og kan sagtens genbruges hvis du ønsker at rejse afsted igen indenfor en 2-årig periode, så længe at du rejser afsted på det samme pas som du har haft fra du søgte om dit ESTA.

Når du har styr på dit pas og dit ESTA, så er der kun tilbage at få helt styr på selve ophold, fly og bagage for ikke at glemme din rejseforsikring. Sørg altid for at du er dækket godt ind, hvis der skulle ske noget med dig eller din bagage på turen. Det er ærgerligt at havne i en situation der vil koste dig kassen at komme ud af, som du ikke vil kunne få refunderet fordi du ikke har fået kigget nærmere på denne del af de praktiske ting du bør gøre inden afrejse.

Skriv en kommentar