Traditionelt TV er dødt om 16 år

For ganske få år siden var streaming mere eller mindre noget der var forbeholdt nørderne. I de sidste par år har der været en udvikling, der er gået ekstrem hurtig, nok også hurtigere end mange havde troet muligt.

Fra at være noget man hørte om i USA, er Netflix med rekordhast mere eller mindre blevet hvermandseje, og flere hundrede tusinde danskere logger hver dag ind på deres Netflix konto og ser serier og film, hvor de er let tilgængelige med et par enkelte tryk eller kliks.

Der er ingen tvivl om at streaming er fremtiden, og at de store streamingtjenester er de de nye giganter, der kommer til at sætte dagsordenen. Den største af dem alle er Netflix, derfor er der også mange der lytter til hvad stifter Reed Hastings har at sige.

Hastings er blevet milliardær på at have skabt Netflix, og sidder blandt også i bestyrelsen på verdens største sociale netværk Facebook.  Han har i den grad haft fingeren på pulsen og har været klar over, hvad det har bevæget sig ude i verden. Hvis hans forudsigelser denne gang holder stik, er der ikke noget der hedder traditionelle tv stationer og kanaler om 16 år, nærmere betaget i 2030.

Han betegner det traditionelle tv på følgende måde “Hesten var god – indtil vi fik bilen”, hvilket selvsagt er hans måde at sige, at det er blevet afløst af noget bedre.  Tendenser siger da også, at flere og flere opsiger deres dyre tv-pakker og i stedet begynder at streame, hvor indholdet er billigere, og man selv kan bestemme, hvornår man vil se sine yndlingsprogrammer og serier.

Hastings mener at flere og flere kanaler vil begynde at lave deres egne streamingtjenester, ligesom vi kender det fra HBO (der jo er en kanal i USA), men også Viaplay, der har deres egen app. Der er ingen tvivl om, at Hastings nok får ret i sine forudsigelser, det eneste spørgsmål er, om vi virkelig skal vente til 2030.

 

 

Skriv en kommentar