TV 2 Play

TV2 Play på Apple TV TV2 Play på Apple TV

TV 2 var den første TV-station i Danmark, til at tilbyde streaming, til at begynde med var det under navnet TV 2 Sputnik, men navnet blev ændret i 2012 og tjenesten blev genfødt med nyt, forbedret indhold, navigation og streamingfunktionalitet.

Faktisk har TV 2 om noget, måske været alt for tidligt ude med deres streamingtjeneste, for da Sputnik åbnede op tilbage i 2006, var der ikke mange der snakkede om streamingtjenster eller Video On Demand for den sags skyld. Det gør vi til gengæld i dag og derfor var det nok også et rigtig smart træk, fra TV 2 at relancere hele tjenesten.

Enhedsunderstøttelse
Dengang TV 2 Play gik under det klingende navn TV 2 Sputnik, var der udelukkende tale om en webbaseret streamingtjenete, det var således ikke muligt at afspille TV 2 Sputniks indhold på ens fjernsyn, medmindre man kørte med hjemmeopsat TV-out funktioner og her var navigationen så til stadig overladt til computeren, hvorfor følelsen af at bruge en streamingtjeneste slet ikke var til stede. Den dag i dag, understøtter TV 2 Play dog alle gængse afspilningsenheder.

TV 2 understøtter følgende platforme (Klik på enhed for at gå til vores opsætningsguides)

Brugervenligheden i top
Når man benytter TV 2 Play, er man ikke et sekund I tvivl om at der er tænkt godt og grundigt på både design, så vel som brugeroplevelse.

Hovedmenunen lader dig navigere rundt mellem forside, live-tv, on demand tv, on demand film og en tv-guide, ligetil og nemt at finde ud af for de fleste, det kan måske for nogen virke som en bagatel, men flere andre online streamingtjenester, har på ingen måder fokus på brugeroplevelsen og det dræber en nok så god service, uanset indhold. Brugerfladen er der ikke en finger at sætte på.

Under TV-menupunktet, får du adgang til en masse forskellige programmer, serier, nyheder og den slags, altså indhold der normalt kun sendes på TV. Udvalget er af blandet karakter, du kan dermed både finde aktuelle programmer, så vel som en stor del af TV 2 Plays bagkatalog.

Under on Demand film, finder man ikke så overraskende, stort set hele TV 2 films bagkatalog og det tæller ikke så lidt, der er altså masser timers underholdning i TV 2 Plays filmafdeling.

 

Opret dig på TV2 Play her
 

Live TV på farten
En af TV 2 Plays største forcer, er muligheden for at se alle TV 2 kanalerne live, ligegyldigt hvor du befinder dig. Denne service har ingen af de andre streamingudbydere på det danske marked og det er med til at differentiere TV 2 Play, i forhold til deres konkurrenter.

Hvem har ikke drømt om at se ’Friends’ med danske undertekster i toget på vej på arbejde eller nå at se ’Go Morgen Danmark’ eller for den sags skyld høre det, på ens tablet eller mobiltelefon på vej på arbejde? Det kan nu blive en realitet med TV 2 Play.

Prisen – Største ulempe ved TV 2 Play
TV 2 Play er en fremragende streamingtjeneste ingen tvivl om det, men filmen knækker nu alligevel ved det høje prisskilt, TV 2 Play koster 119 kr. per måned og de fleste af os danskere har i forvejen adgang til kanalerne. Derfor kan prisen virke meget høj og vi er her på redaktionen enige om, at det halve beløb havde været mere passende, i forhold til deres udbud kontra konkurrenternes.

Gratis TV 2 Play den første måned
Er du stadig i tvivl om hvorvidt du vil prøve kræfter med TV 2 Play efter du har læst denne anmeldelse? Så er der heldigvis råd forude, for du kan faktisk få adgang til TV 2 Play, helt gratis! Lige nu, kører TV 2 Play nemlig med et åbningstilbud, hvilket betyder at du får første måned gratis. Du skal som ved alle andre tjenester af denne kaliber, indtaste dine faktureringsoplysninger, men så længe du opsiger det inden dine 30 dage udløber, er du og kan streame alt  TV 2 Plays indhold gratis.

TV2 Play i stiv modvind
I sommeren 2014 kom TV2 Play i strid modvind, under VM i fodbold. Den store interesse for at se VM-fodbold, var åbenbart mere end hvad streamingtjenestens servere kunne håndtere, i hvert fald lød der et ramaskrig fra dets brugere på de sociale medier, hvor kvaliteten af tjenestens opløsning blandt andet blev kaldt sammenlignet med en Commodore 64.

Det resulterede i at vrede brugere besøgte den ellers også udskældte forbrugerservice Trustpilot og gav et hav af negative omtaler, af TV2 Play, udelukkende baseret på deres oplevelser under fodbold VM. Der kom i løbet af ingen tid 361 ekstra anmeldelser, som trak brugerbedømmelsen for tjenesten ned på 1 ud af 5 mulige stjerner, hvilket er det dårligste resultat, man kan få på Trustpilot.

Kanalchefen var sågar ude og kommentere på sagen, der tog meget vind i medierne, her blev han spurgt hvad TV2 Play havde at sige til de mange utilfredse kunder og til dette gav han sin uforbeholdne undskyldning. Problemet viste sig da også at skyldes, de mange nye brugere som TV2 Play havde fået, grundet fodbold VM og kanalchefen forsikrede at TV2 Play konstant blev testet og vurderet, i forhold til de mange nye kunder. Efter fodbold VM, har stormen mod TV2 Play lagt sig og det virker som om tjenesten, er ved at komme på fode igen.

TV2 Play en del af Telmores streaming-mobilabonnement
Du har måske hørt om Telmores nye abonnement, hvor Telmore som en tillægsydelse til deres abonnement, tilbyder en lang række streamingtjenester for en meget lille pris. Helt konkret betaler du 100 kr. ekstra i abonnement, som giver dig adgang til blandt andet TV2 Play On Demand, C-More og HBO Nordic – med andre ord, en rigtig fornuftig pakke til prisen. Når du tilmelder dig Telmore Play, oprettes der automatisk en konto for dig, på TV2 Play, hvorefter du modtager en e-mail fra Telmore med dine login-oplysninger.

  • Hej
    Findes der virkelig ikke en media streamer, som både kan levere tv2play og viaplay til mit fjernsyn? Jeg har de 2 tjenester, men er nødsaget til at køre det fra min pc hver gang jeg vil se noget.

  • Jeg vil se noget…

  • Vi skal til beboer møde og diskuere tv pakke er nogen mulighed for at man kan streame alt og hvad koster det vi har arrownet / dansk kabel tv som net og nuværende Yousef som tv udbyde

  • Jeg har overvejet TV2 Play, men hvilke udstyr skal jeg bruge til at streame til mit TV, når det ikke er et smart-TV og vil ikke tilslutte alm PC til TV’et. Har kigget lidt på Ricomatic MK802 IV.

Skriv en kommentar