Undgå ergonomiske skader ved skærmarbejde

Dette indhold er sponsoreret

 

Uanset om du streamer, gamer, arbejder professionelt eller noget helt fjerde ved din computer, og du ofte sidder i lang tid ved skærmen, så har du sikkert oplevet forskellige gener ved det. Det kan være problemer med skuldre, nakke, arme og hænder, som fører til hovedpine, dårlig ryg og musearm. Sidder du ved skærmen i professionelt øjemed, skal dit arbejde rent faktisk følge reglerne for arbejdsmiljø og sørge for, at din arbejdsplads er indrettet sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt og på en måde, som sikrer, at du kan arbejde effektivt og uforstyrret, og uden at du bliver syg af det. 

 

Udstyret skal være i orden

Ved professionelt skærmarbejde er det først og fremmest vigtigt, at dit udstyr er i orden. Philips tilbyder for eksempel skærme, der hjælper med at skåne krop og højne arbejdsglæde takket være et ergonomisk design. Med en godt designet skærm med tilbehør kan du selv justere og placere skærmen i den rigtige hældning, vinkel og højde, hvilket vil være medvirkende til at mindske de fysiske belastninger. Det kan hjælpe til bedre ergonomi, og du kan undgå at skulle sidde og bøje dig forover hele tiden for at kunne læse, hvad der står på skærmen, da det hurtigt kan give dig ondt i ryggen. Hvis du samtidig også skal sidde og knibe øjnene sammen, kan du lægge hovedpine til dine lidelser. Det er derfor vigtigt, at du har en god skærm at arbejde ved. Du har derfor brug for den bedste skærm, der sikrer dig høj ergonomi og brugervenlighed.

 

Husk også øjnene

Et andet aspekt af lang tids skærmarbejde, som mange måske ikke lige tænker på, er at også passe på øjnene.  Mange timer ved skærmen slider nemlig på øjnene. Heldigvis findes der i dag rigtig mange skærmproducenter, som er opmærksomme på dette, og der er derfor udviklet teknologier, der gør det muligt,at justere lysstyrken på skærmen, så det forstyrrende og generende flimmer mindskes. Der findes desuden skærme med LowBlue-tilstand, der medvirker til at reducere det blå kortbølgelys, der kan skade øjnene på sigt. Og dette uden at det går ud over billedkvaliteten. 

 

Højere effektivitet og større arbejdsglæde

Som nævnt tidligere er der regler for arbejdsmiljø. Din arbejdsstation skal være sundheds- og sikkerhedsmæssigt korrekt indrettet, så du ikke får skavanker og skader, som vil kunne påvirke dit arbejdsliv. Herudover er det jo også kun i din arbejdsgivers interesse, at du er fit for fight og kan arbejde højeffektivt og med stor arbejdsglæde i stedet for at skulle sygemeldes. Det har ingen glæde af.

 

Skriv en kommentar