USB-streaming dongle fra Amazon

Der har efterhånden været rygter om en Amazon set top box, i lang tid, men nu ser det ud til at der er ved at være noget på vej. Ifølge TechCrunch bliver der formodentligt ikke tale om en set top box, men i stedet en USB-enhed, præcis som vi kender det fra Googles Chromecast og senest Roku som også hoppede med på vognen og annoncerede en streamingenhed i USB-format, til den nette sum af 50 dollars. Netop prisen og mobiliteten i en USB-enhed gør dette til et oplagt valg for Amazon, som er kendt for at køre med lave priser og generelt levere produkter, der ikke koster mere end de bør. Et eksempel på dette ses ved deres forskellige tablets ved navn Kindle, som har markant lavere pristryk end Apples tablets.

Amazons Streaming Dongle allerede parat i næste måned?
Det forlyder samtidig at Amazons nye streaming-enhed vil være i handlen allerede til April og måske endda før. Om dette holder stik vil kun tiden vise, men Amazon er ikke kendte for at annoncere udgivelser og leake informationer før end de har et produkt parat, lige præcis på dette punkt, minder de til forveksling om Apple, som venter til sidste øjeblik hvor produktet står parat, med at annoncere det.

Hvad prisen i Danmark kommer til at lyde på er svær at spå om, men eftersom det er Amazon der sælger den, vil den formodentligt kunne fås til hvad der svarer til 200 danske kroner, på den engelske Amazon-store. Rygterne taler dog også for, at andre forhandlere vil komme i besiddelse af donglen, som forventes at blive særdeles populær.

Vil også understøtte streaming af spil
Streamingmarkedet er de sidste par år eksploderet og vi er allerede langt forbi den tid, hvor det var smart at streame film, det har vi kunne i mange år efterhånden. Der hvor vi i øjeblikket ser den største ekspansion inden for streaming, er faktisk på spilmarkedet. Både Sony og Microsoft arbejder på streaming af store spil, direkte fra Internettet og til konsollen. Dette er kun muligt, grundet de store forbedringer i Internethastigheder verden over, som gør det muligt at streame selv store mængder data gnidningsfrit, til en slutbruger.

Det rygtes at Amazons streaming-USB enhed vil understøtte netop spil, rygterne taler indtil videre kun om PC-titler, men det skal blive spændende at se når produktet udgives, hvor mange titler der vil være tilgængelige og hvorvidt der kun er tale om PC-udgivelser. Sidstnævnte er klart det mest realistiske, da Sony og Microsoft sidder på rettighederne til alle deres konsol-titler.

Amazon satser helt sikkert på mere end blot video
Amazon er verdens største online salgssted for bøger og lydbøger, samtidig har Amazon de sidste par år satset benhårdt på at levere digitale titler til PC og Mac, direkte fra Amazon til ens computer.

Det vil derfor være meget underligt, hvis Amazon ikke prøvede at pushe alle disse produkter, ud igennem deres streamingservice-enhed. Du kan derfor sandsynligvis forvente et mekka af film, serier, bøger, lydbøger og andre digitale underholdningsformer, på enheden.

Skriv en kommentar