ViaPlay på Chromecast – Sådan gør du

Viaplay Viaplay

ViaPlay har det seneste års tid, for alvor markeret sig på det danske streamingmarked og senest har de som den eneste streamingtjeneste, gjort det muligt at downloade indhold fra Viaplay og beholde indholdet og afspille det i op til 30 dage. En smart funktion, til dem der ofte kører på ferie med ungerne på bagsædet, hvor streaming bliver dyr, på grund af de høje roamingtakster. Og nu er Viaplay igen ude og opruste, for der er endelig kommet Chromecast understøttelse til Viaplay, et meget ventet initiativ.

Det er ikke mere end et par uger siden, at Elgiganten kørte et tilbud på Chromecast, hvor de tilbød gratis Viaplay i 3 måneder, hvis man købte en Chromecast – Desværre var Elgiganten for tidligt ude og det afmærker sig blandt andet i kommentarerne på Elgigantens hjemmeside, brugerne fik nemlig ikke muligheden for at se Viaplay – da enheden slet ikke understøttede Viaplay endnu, det er dog ændret nu og det er derfor muligt for alle med en Chromecast-enhed at se Viaplay igennem denne.

”Vi er begejstrede for, at vi nu kan tilbyde Viaplay-indhold via Chromecast. Vores mission er at forbinde mennesker med den underholdning, som de sætter mest pris på, via nye, innovative løsninger”, lyder det fra Viaplay-chef Rikard Steiber.

 

Gå til Viaplay her

 

Hvad er Google Chromecast?
Chromecast er en lille USB-dongle, der er lavet til ren mediestreaming, det er Google der står bag enheden, som er en af dette års mest populære gadgets, ikke mindst på grund af dens lave pris på 270 kr. Enheden sættes til din HDMI-port på dit fjernsyn, herefter kan du kaste indhold til denne enhed igennem din smartphone, tablet eller computer og se dine yndlingsprogrammer på dit fjernsyn, fra en lang række forskellige streamingtjenester.

Sådan ser du Viaplay igennem din Chromecast
Hvis du er i besiddelse af en Chromecast og ønsker du at opsætte Viaplay på denne, er det blot at følge disse skridt, som guider dig igennem opsætningsprocessen – du kan med andre ord, være i gang med Viaplay på din Chromecast-enhed, i løbet af fem minutter. Først skal du naturligvis sikre dig, at du er abonnement hos Viaplay, er du ikke allerede dette, skal du først have oprettet dig som bruger og hernæst, vende tilbage til denne artikel. Har du allerede et fungerende abonnement, er det blot at følge skridtene herunder.

  • Indsæt din Chromecast i et af dit fjernsyns HDMI indgange.
  • Indsæt nu USB-ledningen og forbind den til et USB-stik, så din Chromecast kan få strøm.
  • Vælg nu den rigtige AV-kanal på dit fjernsyn, hvis du ikke ved hvilken du har sat din enhed i, kan du blot køre AV-kanalerne igennem til du finder den rigtige.
  • Download Chromecast-appen til den enhed du ønsker at afspiller fra, det kan være alt fra computer til iPhone eller Android enheder.
  • Sørg for at din Chromecast er tilsluttet til det samme netværk, som din Android smartphone eller tablet – er de ikke på samme netværk, vil dette ikke fungere.
  • Start nu Viaplay op på din tablet eller din smartphone.
  • Find det indhold du ønsker at se på Viaplay og start det.
  • Klik nu på Chromecast-symbolet.
  • Marker herefter din Chromecast i listen over tilgængelige enheder.
  • Start nu afspilningen og indholdet skulle gerne streames direkte til din Chromecast og derigennem op på dit fjernsyn.

Skriv en kommentar