Voddler

Den svenske opfindelse Voddler har kun et par år på bagen, men har allerede fået stor opbakning her i Europa. Tjenesten blev stiftet i 2012 af Marcus Bäcklund og er nu ikke længere kun i Skandinavien, men findes også i Spanien og flere andre lande er på vej.

Spotify for video
Her i landet er Voddler endnu ikke så udbredt, og der er derfor en god chance for at du ikke har hørt om det endnu. Men den hastighed der er i udviklingen og antallet af brugere er det dog nok kun et spørgsmål om tid, inden det sker. Tjenesten har været her siden 2010 og er dermed faktisk en af de tjenester, der har været længst tid på det danske marked.

Tjenesten bliver beskrevet som Spotify for videoindhold. Man kan nemlig se gratis med, men så er antallet af videoer begrænset, ligesom udvalget ikke er det samme, som hvis man er Voddler Plus kunde. En af de store forskelle fra Voddler og til eksempelvis Viaplat, Netflix og de andre er, at Voddler er reklamefinansieret, og på den måde gratis tilbyderfilm og serier, hvis man altså ikke vil betale for at være pluskunde

LiveShelf og ViewShare
Voddler er bygget op omkring to forskellige services, LiveShelf og Viewshare, som begger bygger på en speciel peer-to-peer teknologi, som Voddler har patent på, og man derfor ikke finder andre steder. Med LiveShelf har man som bruger adgang til 5000 forskellige film. De film kan enten lejes eller købes, mens der også er nogen af dem der er helt gratis at se. I takt med at Voddler vokser sig større bliver mængden af indhold også øget drastisk. Voddler har annonceret, at de er i forhandlinger med mere end 50 forskellige udbydere af indhold på tværs af en masse landegrænser, så udsigten til en masse indhold er god. Det er dog næppe LiveShelf, der får mange til at vælge at bruge Voddler, men her er det at ViewShare kommer ind i billedet.

ViewShare betyder, at man som Voddler bruger kan dele sit indhold med andre Voddler brugere. Altså bliver de film, serier og lignende man har liggende på sin profil tilgængelige for andre brugere. Hvis man er gratis medlem er det et maksimum på 10 brugere man kan dele sit indhold med, mens dette maksimum forsvinder, hvis man vælger at købe Voddler Plus abonnement. Hvis man har købt eller lejet en film i Voddler LiveShelf, er denne altså tilgængelig for alle ens Voddler venner. Det er dog ikke kun film, som man har købt i LiveShelf der kan deles med andre, det kan også være film man selv uploader, eller har købt andre steder på nettet. Hele ideen med Voddler er, at folk altid låner deres film ud til venner og bekendte, med Voddler kan de gøre dette på nettet, helt nemt, gratis og ikke mindst lovligt.

Download af afspiller
Modsat eksempelvis Viaplay, HBO, Netflix og flere af de andre store spillere på markedet, så man kan ikke nøjes med browseren, hvis man vil have adgang til Voddler, det er nemlig nødvendigt at downloade en afspiller, hvilket for nogen nok vil forekomme en lille smule irriterende.

Hvis du vil se indholdet på iPad eller Android smartphone, kræver det naturligvis bare at du downloader en app. Den er enkelt bygget op og meget overskuelig, den er desværre ikke specielt lækker eller indbydende. Det er også svært at finde inspiration i den, og tjenesten kræver lidt, at man ved hvad det er man er ude efter, når man logger ind.

Skriv en kommentar