Warner Archive Instant

En ny streamingtjeneste har set dagens lys og bag ved den står ingen ringere end Warner Brothers. Tjenesten adskiller sig dog markant fra mange af de andre veletablerede streamingtjenester, for fokus er ikke på nye film og serier, men derimod klassikkerne. Et ellers overset segment, på mange services og det skal nok være med til at gøre tjenesten populær.

Kort om tjenesten
For 10 dollars per måned, kan du få fri adgang til hele Warner Archive Instant’s bagkatalog, hvis primære indhold vil være af ældre karakter, det nyeste man vil kunne finde på streamingtjenesten vil således være indhold fra 90erne. Servicen starter med indhold helt tilbage fra de glade 1920ere og det inkluderer en masse filmisk materiale der aldrig tidligere har været præsenteret på en streamingtjeneste.

For mit eget vedkommende, er dette materiale ikke super interessant, men det vil det være for mange andre og det er forfriskende at se nye niche-streamingtjenester springe op, verden rundt. Det giver flere muligheder og mere målrettede tjenester og så er det sundt med noget konkurrence, til de større og mere etablerede tjenester som Netflix, som helst ikke skal få en sovepudeadfærd, som vil forringe udvalget på sigt – et monopol gavner sjældent nogen, udover monopolindehaveren selv.

Et udpluk af udvalget fra tjenesten

  • The Young Stranger
  • Athena
  • The Yello Rolls-Royce
  • A Womans face
  • Up Periscope
  • Blues Busters
  • The Cool Ones
  • Daktari

Navigation og brugervenlighed
Warner Archive Instant minder til forveksling i opbygning, om mange af de andre større streamingtjenester, men der er alligevel enkelte undtagelser. For eksempel kan du ikke overraskende sortere på årtier, og det giver jo god mening eftersom at Warner Archive Instant jo netop har deres force i gammelt indhold. Det er dermed let for enhver nostalgiker at gå ind og finde film og underholdning for et specifikt årti.

Her ses sorteringen på årtier
Her ses sorteringen på årtier

Du kan også vælge at sortere på genre, film, tv eller blot se hele udvalget på en gang. Navigationen er nem at finde rundt i men det visuelle halter og minder mest af alt om et website fra første del af år 2000. Det er dog nemt at navigere og benytte.

Film der for første gang vises i HD
En af de helt store forcer ved Warner Archive Instant er at man kan se film der aldrig tidligere har været udgivet i HD, som HD. Et smart tiltag fra Warner Brothers der dermed sikre sig at HD-hungrende nostalgikere, kan få deres daglige dosis underholdning i højeste kvalitet. Ifølge Warner selv, bliver disse HD-udgivelser kun tilgængelige på deres service.

Prisen
Prisen kan dog godt vise sig at blive en faktor, for med 10 dollars per måned er tjenesten faktisk 2 dollars dyrere end den amerikanske Netflix. 10 dollars lyder måske ikke af meget, men hvis du ligesom Jeg eller andre streaming-entusiaster har adgang til mange forskellige services, løber de månedlige udgifter ret højt op.

Kun få titler i bagkataloget
Og tager man det faktum med, at Warner Archive Instant kun har 122 titler på tapetet på nuværende tidspunkt, er der et alvorligt gap i forhold til pris og udbud. Warner Brothers lover dog at ”nyt” indhold, løbende vil blive smidt op og at tjenesten vil vækste kraftigt de næste par år.

Enhedsunderstøttelse
Udover prisen, er der et andet meget vigtigt parameter, der heller ikke opfyldes specielt godt, nemlig enhedshåndtering, på nuværende tidspunkt er det kun muligt at tilgå tjenesten igennem din Internetbrowser eller igennem en Roku streaming stick – der ikke har den store udbredelse, herhjemme i Danmark. Herudover er det også kun muligt at se indhold i HD igennem en Roku-stick, ser du indholdet på din computer vil det ikke blive præsenteret i HD.

Skriv en kommentar